AcasăPoliticaKelemen Hunor, la finele noii runde de discutii cu Iohannis: Se contureaza...

Kelemen Hunor, la finele noii runde de discutii cu Iohannis: Se contureaza un guvern tehnocrat/Nu am facut o nominalizare

Reacție tranșantă. Un lider politic cere plecarea Violetei Alexandru din Guvern. ”Îi acord nota 1”

La finele rundei secunde de negocieri la sediul Presedintiei, cu seful statului, in privinta desemnarii viitorului premier, liderul UDMR a anuntat cateva concluzii ale noilor discutii cu Klaus Iohannis, respectiv ca formatiunea sa ar putea sustine un guvern tehnocrat, dar ca inainte sa se pronunte reprezentantii Uniunii vor sa afle obiectivele acestuia si programul de guvernare.

„Se contureaza (…) un guvern tehnocrat condus de un prim-ministru tehnocrat care va avea libertatea de a-si alege Cabinetul si acele criteriile de integritate sunt pe primul loc, pe baza carora se va face nominalizarea primului-ministrilor si ministrilor”, a precizat Kelemen Hunor, dupa incheierea intrevederii cu seful statului.

Avand in vedere ca anticipatele par sa iasa din discutie, liderul UDMR a precizat ca noua varianta luata in calcul ar fi aceea a unui Executiv pentru un mandat de 12 luni. „Noi am fi dorit un guvern tehnocrat pe o perioada foarte scurta – pana la alegeri anticipate, asa cum am propus saptamana trecuta, dar am inteles ca alegerile anticipate – din mai multe ratiuni (…) nu pot fi organizate si ramane un guvern care va functiona pe un an de zile. Pentru acest lucru va avea nevoie de sprijin parlamentar”, a lamurit Hunor.

Liderul UDMR a precizat si faptul ca formatiunea sa asteapta ca presedintele sa desemneze premierul – anuntul urmand sa fie facut fie marti, fie miercuri – pentru a avea o discutie cu acesta din urma, spre a afla ce obiective si program guvernamental isi propune, insistand ca nu a facut nicio nominalizare pentru sefia Palatului Victoria. „Am spus gen Ciolos, gen Bogdan Olteanu (…) Nu am facut o nominalizare, ca este un atribut al presedintelui, dar eu cred ca profilul pe care noi l-am conturat este important”, a mai precizat Hunor.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger