AcasăPoliticaJunker, in Parlament: avem foarte multe lucruri de invatat de la romani

Junker, in Parlament: avem foarte multe lucruri de invatat de la romani

Aflat pentru prima oara in vizita in Romania, in calitate de presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker le-a transmis un mesaj alesilor neamului, punand accent pe faptul ca „nu au existat, niciodata, in UE, tari de mana a doua, sau tari pe care sa le lasam in urma pe drum”.

Declarandu-se „onorat” sa se adrese parlamentarilor romani, „un popor curajos, angajat si pe care-l iubesc de atata timp”, Junker a facut referire la momentul aderarii tarii noastre la marea familie europeana, stiut fiind faptul ca in acest an se implineste un deceniu de cand Romania face parte parte din UE.

„Am sustinut intotdeauna aderarea Romaniei la UE. (…) Europa este, in primul rand, o poveste de mai multe inimi care bat impreuna (…) Un prieten fidel care se adreseaza astazi, fara a va ascunde admiratia pe care v-o poarta. (…) Ma bucur de drumul pe care l-am parcurs, dar trebuie sa ne amintim ca a fost un drum dificil (…) As vrea sa va felicit pentru curajul poporului si pentru conducatorii romani, care aveau busola europeana (…) Romania a facut eforturi europene in ultimii 10 ani (…) in lupta impotriva coruptiei. (…) Avem foarte multe lucruri de invatat de la romani (…) Romania ne-a dat o lectie frumoasa de ambitie privind viitorul. (…) Eu voi continua sa va iubesc, traiasca Romania si traiasca Europa!”, a subliniat Junker in discursul sau, sustinut in limba franceza, de la tribuna Parlamentului de la Bucuresti.

sursa foto: captura TVR

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger