AcasăPoliticaJudecatorii CCR au decis: legea votului prin corespondenta e constitutionala

Judecatorii CCR au decis: legea votului prin corespondenta e constitutionala

In cadrul sedintei de miercuri, in care s-au discutat sesizarea ALDE si a parlamentarilor UDMR in aceasta chestiune, judecatorii Curtii Constitutionale s-au pronuntat in privinta obiectiilor de neconstitutionalitate invocate in legatura cu votul prin corespondenta.

Si au decis, cu unanimitate de voturi, ca legea privind votul prin corespondenta este constitutionala, drept urmare au respins argumentele invocate in sesizarea depusa la CCR de catre alesii ALDE si UDMR. Hotararea Curtii este una definitiva.

Va amintim ca proiectul legislativ in cauza a fost adoptat, la finele lunii trecute, in Camerea Deputatilor, dar si ca prevederile sale se aplica, deocamdata, doar in cadrul alegerilor parlamentare – viitorul scrutin de acest fel fiind programat anul viitor, nu si la cele prezidentiale sua europarlamentare.

Cat priveste sesizarea cu pricina, pe 3 noiembrie, ALDE preciza, intr-un comunicat, faptul ca „grupul parlamentar de la Senat al Aliantei Liberalilor si Democratilor din Romania (ALDE) alaturi de grupul UDMR, senatori de la UNPR si PSD, respectiv, un senator independent  au depus la Curtea Constitutionala o contestatie la legea privind adoptarea votului prin corespondenta de catre Parlamentul Romaniei”, dar si ca Alianta condusa de Tariceanu si Constantin considera ca, „prin aceasta modificare a legislatiei electorale, sunt încalcate principii prevazute în Constitutia Romaniei”, unul dintre ele fiind caracterul direct al votului.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger