AcasăPoliticaJos labele de pe Justitie!

Jos labele de pe Justitie!

Somat de presedinte sa puna capat atacurilor indreptate contra Justitiei, premierul sustine ca nu cu Justitia are treaba, ci cu ”Traian Basescu si cozile lui de topor”.

TRAIAN BASESCU - In razboiul cu Ponta, presedintele scoate de la naftalina coabitarea
VICTOR PONTA - Cu gandul la alegerile din acest an, premierul tine-n priza cu orice pret electoratul anti-Basescu

La o zi dupa ce Victor Ponta a afirmat, public, ca Adrian Nastase este o victima a ”regimului Basescu” si a fost ”condamnat politic”, Traian Basescu a atacat la randul lui, printr-un comunicat oficial al Administratiei Prezidentiale: ”Domnul presedinte Traian Basescu considera ca aceste declaratii aduc prejudicii grave Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene si NATO. Totodata, aceste declaratii sunt incompatibile cu exigentele functiei de prim-ministru intr-un stat al Uniunii Europene. Domnul presedinte Traian Basescu ii cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa respecte Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Guvernului, in care elementul central se refera la sustinerea independentei justitiei”. Somatia nu a  avut insa efectul scontat, ci dimpotriva. ”Sunt convins ca sunteti alaturi de mine in batalia cu regimul Basescu. Am vazut ca nu a inteles domnul presedinte, spune ca m-as bate cu justitia. Eu nu ma bat cu justitia, ma bat cu el si cu cozile lui de topor. Va rog pe toti sa aveti curaj si sa stim ca pentru ceea ce ne-au votat oamenii se intampla in fiecare zi, se va intampla pana in luna decembrie”, a recidivat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de ieri.

Tinand cont de tematica, in aceasta repriza a meciului dintre cei doi a intervenit de aceasta data si Consiliul Superior al Magistraturii. Care, lezat la randul lui de comentariile facute de Ponta in cazul Nastase, a sesizat Inspectia Judiciara asupra posibilei incalcari a independentei justitiei de catre premier. Problema este ca, in conformitate cu legislatia noastra, verdictele date de Inspectia Judiciara valoreaza doar cat hartia pe care sunt comunicate, ele neimplicand vreo sanctiune. Ca urmare, Ponta nu risca nimic in cazul in care ar fi gasit vinovat, ci ramane cu capitalul castigat in ochii electoratului dur anti-Basescu. Deteriorata in schimb va fi, o data-n plus intr-un astfel de caz, imaginea Romaniei, pentru ca mai mult ca sigur va vui din nou strainatatea cu noile ispravi gen ”politically incorrect” ale premierului de la Bucuresti.

author avatar
Simona Badulescu
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger