AcasăPoliticaJohannis se plange ca regionalizarea se face pe sub masa

Johannis se plange ca regionalizarea se face pe sub masa

Klaus Johannis le reproseaza mascat pesedistilor eliminarea liberalilor de la orice planuri si decizii privind regionalizarea tarii.

Klaus Johannis reclama inlaturarea PNL-ului de la discutiile referitoare la desemnarea viitoarelor regiuni administrative

In timp ce pesedistul Liviu Dragnea afirma ca lucrurile ”se indreapta cu pasi seriosi” spre mentinerea actualei impartiri regionale (cele opt zone de dezvoltare deja convenite), liberalii declara ca ei habar nu au in ce faza este operatiunea. Mai exact, prim-vicele PNL Klaus Johannis sustine ca liberalii nu au fost ”nici consultati si nici cooptati” in procesul de elaborare a viitoarei harti administrative a Romaniei. Situatie in care Johannis s-a multumit, in dubla sa calitate de lider al PNL si de primar al Sibiului, sa aprecieze generic ca regionalizarea ”ar trebui sa duca la modernizarea administratiei invechite din Romania”.

Curios este ca reticentele manifestate de liberali pe tema proiectului de regionalizare propus de PSD nu sunt impartasite si de conservatori, partenerii penelistilor in Alianta de Centru Dreapta (formatiune topita in USL, dar care exista chiar daca nimeni nu pomeneste de ea). ”PC este pentru regionalizare si dorim sa facem parte din echipa care se ocupa cu acest lucru”, a declarat deputatul conservator Mircea Irimie, precizand totodata ca este de acord cu opt regiuni, dintre care una formata din judetul Ilfov plus Bucuresti. Ceea ce inseamna ca, spre deosebire de PNL,  PC este deja fanul variantei propavaduite de pesedistul Liviu Dragnea.

author avatar
Simona Badulescu
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger