AcasăPoliticaIulian Matache, noul ministru al Transporturilor

Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor

La aproximativ o luna de cand Ioan Rus si-a anuntat demisia din fruntea Ministerului Transporturilor s-a aflat numele succesorului sau: Iulian Matache.

UPDATE: Conform unui anunt de ultima ora, venit din directia Presedintiei, Matache urmeaza sa depuna juramantul de investitura in cursul diminetii de vineri. Mai precis, ceremonia va avea loc la Cotroceni, cu incepere de la ora 9, a anuntat Administratia Prezodentiala joi la amiaza.

In conditiile in care inca din noua precedenta, dupa ce s-a aflat ca seful statului a repins o prima propunere venita din partea premierului social-democrat, in persoana senatorului Mihai Fifor, s-a anuntat ca Iulian Matache, pana in prezent secretar de stat in minister, va fi noua propunere Transporturilor, in cursul zilei de joi, a venit si confirmarea informatiei ca numirea a fost acceptata.

Administratia Prezidentiala a anuntat faptul ca liderul de la Cotroceni a semnat decretul de numire „in functia de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor”.

Va reamintim ca, miercuri, s-a aflat ca presedintele Iohannis a hotarat sa nu accepte nominalizarea lui Fifor la conducerea ministerului in fruntea caruia s-a aflat, pana luna trecuta, Ioan Rus. Seful statului l-a instiintat pe Victor Ponta, prin intermediul unei scrisori, si despre motivele acestei decizii. „Persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor”, a opinat seful statului, Iohannis cerandu-i, totodata, primului-ministru „desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger