AcasăPoliticaIsarescu ia caimacul clasei politice

Isarescu ia caimacul clasei politice

Chiar daca este o prezenta mult mai discreta decat liderii politici, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, este preferatul romanilor.

PREFERAT - Mugur Isarescu inspira romanilor mai multa incredere decat orice politician
SORIN OPRESCU - Chiar daca Bucurestiul are multe bube, primarul general se bucura de o cota de simpatie ridicata
VICTOR PONTA - Desi a fost devansat de guvernator si primar, premierul ramane un politician in voga
CRIN ANTONESCU - Cu actualul scor, liderul PNL risca sa admire portile Cotroceniului doar din exterior
TRAIAN BASESCU - Dupa ce a atins, vara trecuta, fundul sacului, a reusit sa recupereze cateva procente, ajungand la 26%

Un sondaj efectuat de Centrul de Studii si Cercetari “Infopolitic” in perioada 12 – 15 august arata ca romanii acorda cea mai mare incredere finantistului Mugur Isarescu si nu politicienilor consacrati, care populeaza zi de zi studiourile TV. Isarescu nu numai ca s-a instalat in fruntea topului, dar beneficiaza si de o diferenta confortabila de 7 procente fata de ocupantul locului doi, primarul Sorin Oprescu (56% fata de 49%). Iar la doar un procent de Oprescu vine ”vedeta TV” Victor Ponta (48%).

Odata completat podiumul premiantilor, restul plutonului de politicieni gafaie in spate la mare distanta, urmatorul clasat avand mai putin cu 18 procente fata de Ponta. Evident, este vorba despre Crin Antonescu, care a castigat increderea a doar 30% dintre respondenti, cota periculos de apropiata, in perspectiva viitorului politic al liderului PNL, de cele 26 de procente obtinute de dusmanul sau de moarte, Traian Basescu. Ce-i drept, sondajul ii lasa lui Antonescu o raza de speranta, majoritatea romanilor chestionati (65%) afirmand ca USL va rezista pana la prezidentialele din 2014. Rezultat care poate fi considerat convenabil  de liderul PNL, chiar daca intrebarile nu au vizat si persoana viitorului prezidentiabil al USL. La fel de adevarat este si ca situarea lui Antonescu dupa Ponta indeplineste conditia pusa de social-democratul Vasile Dancu: ”Daca nu va fi in sondaje imediat sub liderul PSD Victor Ponta, social-democratii nu vor risca sa intre in cursa prezidentiala cu Crin Antonescu”. Mai ramane de vazut daca pesedistii vor echivala sintagma ”imediat sub” cu o diferenta de 18 procente …

author avatar
Simona Badulescu
1.083 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger