AcasăPoliticaIon Iliescu, despre condamnarea lui Nastase: Nu crede ca e o legatura...

Ion Iliescu, despre condamnarea lui Nastase: Nu crede ca e o legatura directa intre factorii politici si justitie

Presedintele onorific al social-democratilor considera ca e o exagerare, daca s-a ajuns ca Adrian Nastase sa fie considerat un simbol al coruptiei in Romania. Totodata, Iliescu nu e de acord cu Ponta, cum ca ar fi vorba de un dosar politic.

In opinia lui Iliescu, exprimata in cadrul unui interviu acordat RFI, actuala perioada este, pentru Nastase, un adevarat cosmar. „Sper sa se incheie acest cosmar, care este si nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare raspunde de faptele lui, dar e o chestiune care intr-adevar a devenit agasanta si pentru omul in cauza si pentru climatul general si pentru increderea in institutii”, considera social-democratul.

Mai mult, fostul sef al statului, actualmente lider de onoare al PSD, considera nedreapta incercarea unora de a-l considera pe Nastase un simbol al coruptiei din Romania, si ca ar trebui sa se aiba in vedere si contributiile sale, din perioada cat a fost in fruntea Guvernului.  „E nedrept pentru Adrian Nastase, in sensul incercarilor la care este supus, nu intotdeauna meritat. (…) A devenit simbolul coruptiei in Romania? Mi se pare ca e cam exagerata treaba asta!”, a mai punctat Iliescu.

In ciuda tuturor speculatiilor din ultimele zile, dar si a opiniei exprimate de insusi liderul PSD, premierul Victor Ponta, Iliescu nu crede ca ar exista o implicare a vreunui factor politic in acest dosar. „Nu este, cred, o legatura, o conexiune directa intre factorii politici si justitie, dar este schimbarea de judecata din partea oamenilor”, a precizat Iliescu, potrivit sursei citate.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, luni, de catre magistratii Curtii SUpreme, la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian, fiind acuzat de luare de mita. In acelasi dosar, sotia sa, Dana, a primit o pedeapsa cu suspendare, de trei ani. La scurt timp de la primirea verdictului, Adrian Nastase s-a predat la sediul Sectiei 2 de Poltiie din capitala, fiind dus apoi, la Rahova, unde se afla si in prezent, intr-un regim de carantina.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger