AcasăPoliticaIon Dinita, cercetat sub control judiciar

Ion Dinita, cercetat sub control judiciar

Deputatul a fost pus sub control judiciar. Magistratii Instantei Supreme au dispus aceasta masura preventiva in cazul lui Ion Dinita la termenul de joi.

Dinita este cercetat in dosarul in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu, este acuzat de fapte de coruptie. DNA il suspecteaza pe deputatul Partidului Conservator de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita.

Hotararea magistratilor ICCJ nu este definitiva, iar procurorii DNA pot ataca aceasta decizie tot la Instanta Suprema. Va reamintim ca procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva a lui Dinita, deputatii incuviintand, recent, in plen, ridicarea imunitatii parlamentare a alesului brasovean.

Lui Dinita i-a fost fost comunicat faptul ca, in toata aceasta perioada cat se afla sub control judiciar, are de respectat anumite obligatii, printre ele sa nu ia legatura cu alte persoane cercetate in acelasi dosar, sa se prezinte periodic la sectia de politie, dar si sa nu isi schimbe domiciliul fara sa anunte oamenii legii.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger