AcasăPoliticaIohannis, vizita oficiala in Spania: intalniri cu regele Felipe, seful Guvernului iberic,...

Iohannis, vizita oficiala in Spania: intalniri cu regele Felipe, seful Guvernului iberic, dar si cu romanii

De duminica incepand si pana marti, presedintele si sotia sa se vor afla pe taram iberic. Raspunzand invitatiei Majestatilor Lor Regele Felipe al VI-lea al Spaniei si Regina Letizia, seful statului si Prima Doamna se vor afla timp de trei zile in Spania, prilej cu care vor avea o serie de intalniri cu inalti oficiali ai Regatului Spaniei.

Anuntul a fost facut, duminica, pe site-ul Presedintiei.

Astfel, la circa un an de cand a fost proclamat in cea mai inalta functie a statului, Regele Felipe va avea o prima intrevedere cu seful statului roman, la Palatul Zarzuela din Madrid. Ulterior convorbirilor oficiale dintre cei doi lideri, in onoarea presedintelui roman si al sotiei sale, Carmen Iohannis, Majestatile Lor vor oferi in dejun oficial.

Din informatiile facute publice de catre reprezentantii Administartiei Prezidentiale, la eveniment vor participa, printre altii, seful Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, precum si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului iberic, precum si alte personalitati ale scenei politice locale, dar si ale mediilor economice si culturale spaniole. De la dejun nu vor lipsi nici reprezentanti ai comunitatii romanesti din Spania.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis va discuta, pe durata vizitei sale oficial in Spania, si cu seful Guvernului de la Madrid, dar si cu liderul Senatului din Regat, Pio Garcia-Escudero.

Si, cum s-a intamplat, de exemplu, cand a vizitat Italia, liderul de la Cotroceni ii va intalni, cu ocazia prezentei sale in Spania, si pe romanii aflati in aceasta tara, fie la lucru, fie la studiu.

sursa foto: facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger