AcasăPoliticaIohannis, vizita de o zi la Belgrad. A avut deja o prima...

Iohannis, vizita de o zi la Belgrad. A avut deja o prima intrevedere, cu omologul sau sarb

Ziua de joi il regaseste pe liderul de la Cotroceni pe taram sarb. Dupa ce a plecat, in cursul diminetii, catre Belgrad, odata ajuns in capitala statului vecin, presedintele Iohannis a avut deja o prima intrevedere din seria celor programate pentru date de 16 iulie.

Mai precis, vizita oficiala a lui Klaus Iohannis la Belgrad include, pe langa convorbirile oficiale cu seful statului sarb, Tomislav Nikolic, si intrevederi cu premierul Vucic, dar si cu Maja Gorkovic, presedintele Adunarii Nationale (Parlamentului -n.r) din Serbia.

Odata incheiate convorbirile oficiale, cei doi sefi de stat au sustinut o declaratie de presa comuna, in cadrul careia presedintele roman a trecut in discutie principalele subiecte de discutie.

Acestea au inclus subiecte de tin de regiunea Balcanilor de Vest, de perspectiva aderarii Serbiei in marea familie europeana, respectiv in UE, dar si de economie si care tin de minoritatile nationale si drepturile lor.

In acest context, e important de mentionat ca inainte de a reveni la Bucuresti, Klaus Iohannis se va intalni si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti aflati in acest stat.

sursa foto: presidency.ro

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger