AcasăPoliticaIohannis va fi primit de Papa Francisc, la Vatican, pentru o convorbire...

Iohannis va fi primit de Papa Francisc, la Vatican, pentru o convorbire intre patru ochi

Seful statului se pregateste pentru o noua deplasare oficiala – de trei zile- in strainatate. Klaus Iohannis va pleca, joi dimineata in Italia. Iar vineri, dupa cum se stia deja, inca de zilele trecute, urmeaza sa fie primit de catre Papa Francisc, la Vatican.

Liderul de la Cotroceni si sotia sa, Carmen Iohannis, urmeaza sa ajunga in Peninsula in jurul pranzului, prima oprire a sefului statului fiind, din cele anuntate de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale, Expozitia Universala Milano 2015, cu tema „Hranirea planetei, energie pentru viata”, la care urmeaza sa participe presedintele, Iohannis urmand sa viziteze pavilionul romanesc, inainte de a se opri la cel al Italiei. In cursul serii de joi, presedintele are in program o intrevedere cu romanii care se afla in Milano.

Vineri, in schimb, Klaus Iohannis va sosi la Vatican in jurul pranzului, unde va fi primit de catre Papa Francisc. Pe agenda vizitei la figureaza o convorbire tete-a-tete, de aproximativ 20 de minute, cu liderul Bisericii Catolice, urmate de discutii cu Cardinalul Pietro Parolin. Urmatoarea oprire a presedinteluui va fi la faimoasa Basilica Sfantul Petru, unde Klaus Iohannis va depune un buchet de flori la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.

Ulterior, Klaus Iohannis va ajunge la Roma, unde, printre altele, se va intalni si cu studentii romani inscrisi la cursurile unitatilor pontificale de invatamant din capitala Italiei.

Nu in ultimul rand, din ceea ce rezulta din programul presedintelui, postat pe site-ul Cotroceniului, sambata, pana sa revina in tara, presedintele va ajunge sa viziteze, in jurul pranzului, Bazilica Santa Maria in Trastevere, una dintre cele mai vechi biserici din capitala Italiei.

Va amintim ca familia Iohannis a mai fost in Italia, la finele lunii trecute, ocazie cu care seful statului s-a intalnit atat cu omologul sau, dar si cu premierul italian.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger