AcasăPoliticaIohannis sustine ca nu va numi un premier urmarit penal

Iohannis sustine ca nu va numi un premier urmarit penal

Presedintele vrea un viitor prim-ministru fara probleme penale. A spus-o cat se poate de clar, marti, chiar de la Palatul Cotroceni.

Desi numele lor au fost vehiculate in dreptul posibililor viitori sefi ai viitorului Guvern, in contextul alegerilor legislative din decembrie, atat Liviu Dragnea, cat si Victor Ponta, Calin Popescu sau Vasile Blaga ar putea avea ceva de furca in contextul in care ar fi nominalizati pentru a ajunge in fruntea urmatoarei echipe de la Palatul Victoria.

Si asta in conditiile in care seful statului a explicat cat se poate de clar, marti la amiaza, faptul ca nu va desemna un viitor premier din randul persoanelor cuprobleme de ordin penal. subliniind faptul ca vocea viitoarei majoritati va fi necesara in desemnarea viitorului prim-ministru si ca va fi luata in calcul, conform prevederilor legii supreme, insa pe langa acest criteriu presedintele da de inteles ca va avea in vedere si alte aspecte, printe care si cele de integritate, dar si de competenta. „In niciun caz, in niciun caz, nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal sau are probleme de integritate de alta natura. (…) Clasa politica trebuie sa se reformeze, trebuie sa avem politicieni curati si acest criteriu va fi evident unul din criteriile cele mai importante, va fi criteriul eliminatoriu”, a subliniat Iohannis.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger