AcasăPoliticaIohannis sustine ca nu va coabita cu Ponta: Vom avea eventual colaborare...

Iohannis sustine ca nu va coabita cu Ponta: Vom avea eventual colaborare institutionala

Candidatul Aliantei Crestin Liberale sustine ca, in cazul in care va ajunge lider la Cotroceni, iar liderul PSD, contracandidatul sau in cursa pentru prima functie in stat va ramane premier, va incerca sa aiba o „colaborare institutionala” cu Victor Ponta.

Iohannis a sustinut, duminica seara, intr-o emisiune la care a participat, la postul B 1 TV, ca evita sa foloseasca termenul „coabitare”. „Coabitare nu vom avea. Vom avea eventual colaborare institutionala. Evit termenul „coabitare”, intentionat (…) Coabitare inseamna un presedinte si un premier de proveniente doctrinare diferite, care coexista. Dar la noi notiunea este folosita usor peiorativ, din cauza acelui pact de coabitare intre presedinte si prim-ministru”, a explicat Iohannis motivul pentru care alege sintagma „colaborare institutionala”.

Totodata, candidatul ACL la prezidentiale a sustinut ca nu va iesi sa se contrazica, la TV, cu seful Guvernului si va incerca sa lamureasca lucrurile, prin discutii, insa nu in lumina reflectoarelor. „In niciun caz nu o sa ma vedeti mergand la televizor sa ma cert cu primul-ministru. Daca exista diferente sau divergente, si ele vor exista, atunci acele lucruri se discuta pana se gaseste o solutie”, a mai punctat candidatul Aliantei Crestin Liberale.

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger