AcasăPoliticaIohannis: Sunt convins ca voi castiga turul II al prezidentialelor. Cu diaspora...

Iohannis: Sunt convins ca voi castiga turul II al prezidentialelor. Cu diaspora a fost o bataie de joc

Candidatul ACL la prezidentiale se declara multumit de rezultatele obtinute in primul tur al alegerilor, desfasurat duminica, dar nu si de situatia votului din diaspora, considerand ca a fost „o bataie de joc” la adresa romanilor din strainatate.

Iohannis sustine ca e convins ca va castiga al doilea tur al prezidentialelor, ce va avea loc pe 16 noiembrie. Liderul PNL a anuntat ca luni a avut loc o prima sedinta a ACL-ului, dupa primul tur de scrutin pentru Cotroceni, in cadrul careia s-a facut o analiza a situatiei de dupa votul de duminica, dar si s-a stabilit strategia pentru perioada imediat urmatoare.

Dupa aceasta intrunire, candidatul ACL la prezidentialele din acest an a anuntat ca Alianta e multumita de rezultatul obtinut in primul tur, procentele primite din partea electoratului de catre candidatul Iohannis fiind in marja pe care si-au propus-o. „Eu sunt foarte optiomist. Sunt convins ca voi castiga turul II al prezidentialelor. Am facut o analiza, suntem multumiti, este un rezultat bun, 30-40% este un rezultat bun pentru noi, stim ce avem de facut. Am facut programul urmatoarelor zile. (…) Pot sa va spun ca lucrurile vor merge foarte bine”, a punctat liberalul.

Cat priveste chestiunea votului din strainatate, Iohannis a criticat modul in care au fost organizate alegerile dincolo de granitele Romaniei. „Cu diaspora a fost o bataie de joc si trebuie facuta o analiza foarte, foarte clara, pentru ca in acest fel nu putem trata romanii de afara. Oamenii s-au dus masiv la vot, autoritatile n-au fost pregatite. O bataie de joc care trebuie sa inceteze odata pentru totdeauna (…) Va dati seama, daca toti romanii ar fi votat, i-am fi rupt in primul tur”, a sustinut Iohannis, amintind ca acesta a fost motivul pentru care reprezentantii ACL au solicitat introducerea votului prin corespondenta.


author avatar
Cristina Stefan
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger