AcasăPoliticaIohannis si Ponta, primele reactii dupa tragedia aviatica din Franta

Iohannis si Ponta, primele reactii dupa tragedia aviatica din Franta

Prin ntermediul reteleor de socializare, seful statului si cel al Guvernului au transmis mesaje de condoleante, la scurta vreme dupa ce o lume intreaga a aflat cu groaza despre faptul ca un avion cu 150 de persoane la bord s-a prabusit in Alpii francezi.

Primul care a reactionat prin intermediul contului sau oficial de Facebook a fost primul-ministru Victor Ponta. „Am primit cu mare tristete știrea groaznica privind accidentul aviatic din Franta. Gandurile mele se indreapta catre familiile victimelor”, suna mesajul premierului Ponta. Acelasi gand, insa exprimat in alte limbi straine- franceza, germana si spaniola- fusese postat, cu aproximativ o ora inainte, pe contul de Twitter al sefului Guvernului.

La randul sau, liderul de la Cotroceni si-a manifestat regretul fata de tragedia aviatica in urma careia, din informatiile anuntate chiar de catre presedintele francez, nu se crede ca ar exista supravietuitori. Klaus Iohannis a transmis condoleante familiilor pasagerilor, dar si ai membrilor echipajului aeronavei apartinand unei companii nemtesti. „Am aflat cu profunda tristete de accidentul aviatic care a avut loc astazi in sudul Frantei. Imi exprim solidaritatea fata de familiile victimelor accidentului”, marturiseste seful statului, pe Facebook.

Anuntul care a sadit groaza in randul oamenilor din toate colturile lumii, dar mai ales in sufletele apropiatilor oamenilor aflati la bord – acela ca un avion Airbus A 320, apartind companiei low-cost Germanwings, care plecase de la Barcelona (Spania) si urma sa ajunga in Germania, la Dusseldorf, s-a prabusit intr-o zona montana inalta din sudul Frantei – a facut rapid inconjurul planetei. Francois Hollande a anuntat, la scurta vreme de a producerea accidentului aviatic, faptul ca nu se cunosc inca motivele pentru care avionul de linie s-a lovit de sol. Pentru elucidarea cauzelor tragediei aviatice a fost demarata o ancheta.

In momentul producerii dramei aviatice, la bordul aeronavei companiei Germanwings se aflau 150 de oameni- 144 de pasageri, cateva zeci dintre ei cetateni germani, dar si sase membri ai echipajului.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger