AcasăPoliticaIohannis si Ponta, mesaje de condoleante dupa accidentul aviatic din judetul Constanta

Iohannis si Ponta, mesaje de condoleante dupa accidentul aviatic din judetul Constanta

Atat presedintele ales, cat si premierul au transmis mesaje prin care isi exprima regretul pentru tragedia aviatica din judetul Constanta.

In cursul diminetii de marti, dupa ce s-a aflat ca intreg echipajul elicopterului SMURD a pierit, presedintele ales si-a exprimat regretul fata de pierderea celor patru suflete aflate la bord.  „Imi exprim regretul profund pentru tragedia care a avut loc ieri in judetul Constanta si transmit sincere condoleante familiilor victimelor”, a transmis Iohannis, pe contul sau de Facebook, exprimandu-si totodata speranta ca se vor afla, cat mai repede, concluziile anchetei menite sa scoata la iveala cauzele producerii „acestei cumplite tragedii”.

Presedintele ales transmitea, prin intermediul Internetului, ca urmareste eforturile scafandrilor militari, care cautau cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD tip EC 135, care s-a prabusit in apa lacului Siutghiol, indemnandu-i pe romani sa se roage pentru cei patru. „Va chem sa le fim alaturi prin rugaciunile si gandurile noastre!”, scria, seara trecuta, Klaus Iohannis, prin intermediul unei retele de socializare.

De asemenea, seful Executivului a transmis condoleante familiilor celor patru oameni aflati in elicopterul care s-a prabusit in lacul Siutghiol. Pe site-ul Guvernului a fost postat un mesaj semnat de catre premierul Ponta, prin intermediul caruia primul-ministru, in numele Executivului, isi exprima solidaritatea cu familiile celor patru victime. „Gandurile noastre se indreapta, in aceste momente, catre familiile celor patru eroi care au decedat ieri (luni), in timp ce isi indeplineau misiunea de a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, ca in atatea alte ocazii (…) Tin sa le multumesc, si pe aceasta cale, tuturor celor care, aflati in serviciile de urgenta, isi risca zilnic viata si depun eforturi supraomenesti, in mod neconditionat, pentru a-si ajuta semenii”, se arata in mesajul respectiv.

Nu in ultimul rand, seful Guvernului a tinut sa asigure opinia publica de faptul ca autoritatile vor face totul pentru a se afla, cat mai curand, cauzele producerii accidentului aviatic din judetul Constanta. „Ii asigur pe toti romanii ca autoritatile vor actiona pentru a afla, cat mai rapid, cauzele acestei cumplite tragedii!”, se incheie mesajul transmis de Victor Ponta.

In elicopterul SMURD tip EC 135 se aflau doi piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si doua cadre medicale apartinand SMURD Constanta: pilotul Petre Corneliu Catuneanu, copilotul Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton.

author avatar
Cristina Stefan
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger