AcasăPoliticaIohannis si Blaga, nunta cu strigaturi

Iohannis si Blaga, nunta cu strigaturi

Liberalii lui Klaus Iohannis si democrat-liberalii lui Vasile Blaga si-au unit in sfarsit destinele. In loc de orez, personaje precum Emil Boc sau Monica Macovei au ales sa arunce cu acuzatii.

Vasile Blaga si Klaus Iohannis au facut primul pas spre marele PNL

In Congresul comun, care s-a desfasurat in sala Unirii din Palatul Parlamentului, reprezentantii celor doua formatiuni au aprobat protocolul de fuziune precum si Statutul si programul politic al viitorului partid care va purta numele de PNL. Desi au facut acest pas de bunavoie, liberalii au lasat impresia unor invitati stigheri, care-si doreau sa indeplineasca o formalitate si sa o stearga cat mai repede. Ceea ce au si facut, la finalul reuniunii, cand s-a cantat imnul noului partid, adica fostul imn pedelist „Verde-nrourat”,  mai toti liberalii erau demult plecati. Reticenta liberalilor a fost ignorata atat de Vasile Blaga, cat si de Klaus Iohannis, cei doi lideri politici preferand sa puncteze in discursurile lor importanta momentului. „Suntem astazi impreuna pedelisti si penelisti din toata tara, suntem astazi impreuna prima data dupa multa vreme intr-un numar atat de mare in numele unui obiectiv atat de important. Reuniunea noastra are o misiune istorica. Nu sunt vorbe mari, o simtim cu totii. Ceea ce construim astazi nu este nici Alianta Dreptate si Adevar II, nu este nici CDR II, nu este nici macar USL II, ca sa nu se mai consume degeaba propaganda lui Ponta. Astazi am semnat impreuna certificatul de nastere al celui mai mare partid de centru-dreapta din istoria moderna a Romaniei”, a afirmat Vasile Blaga. „Am avut, si noi, si cei din Partidul Democrat Liberal, intelepciunea de a constientiza ca avem datoria sa fim cheia de bolta a echilibrarii scenei politice romanesti.  (…) Astazi cream, impreuna cu colegii din PDL, marele Partid National Liberal. Si nu doar numele, ci traditia, istoria, valorile noastre se regasesc in marele PNL. Ne aflam in fata unui moment istoric pentru PNL, un moment marcat de redefinire si reconfigurare structurala, insa cred eu ne va spori puterea si determinarea”, a declarat si Iohannis.

Emil Boc deplange moartea PDL

Boc a transmis condoleante

Asa cum se intampla in mai toate familiile si la noul PNL s-au gasit neamuri care sa critice mirele/ mireasa, juramintele pe care acestia si le-au facut sau ceremonia in sine.  Cel care s-a remarcat prin „urarile de bine” a fost ex-liderul PDL Emil Boc. „Vasile Blaga este cel care, peste noapte, bate palma cu PNL si topeste PDL in PNL, exact partidul cu care, din 2007 incoace, ne-am aflat in confruntari politice deschise, pe fata si foarte dure. (…) Deci stergi cu buretele aceste lucruri si te topesti in acel partid, iar eu sunt criticat ca am stat la masa cu presedintele Romaniei, cu cel care a facut posibile, alaturi de PDL, cele mai mari succese din istoria noastra politica si sa aplaud cu sufletul deschis topirea PDL in PNL. Nu pot face acest lucru. Vasile Blaga spune ca are PDL in suflet, dar astazi il baga in mormant definitiv. Ceva, aici, nu se leaga. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de doua ori presedintele Romaniei, primar general al Capitalei, Guvern si ministri si a salvat tara de la colapsul economic”, a precizat Emil Boc, motivandu-si practic in acest fel absenta de la congres.

Monica Macovei nu a apucat sa le spuna nici doua vorbe colegilor prezenti la Conventia Nationala

Pedelistii nu au lasat-o pe Macovei sa joace gaina

Aspiranta la statutul de prezidentiabil al noului proiect de dreapta, Monica Macovei si-a propus sa le foteze mana colegilor din PDL, chiar in timpul Conventiei Nationale, si sa obtina in felul acesta acceptul de a fi „testata” la gramada cu Klaus Iohannis si Catalin Predoiu. Planul eurodeputatei a fost insa dejucat de secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care s-a facut ca a uitat ca mai exista un vorbitor pe lista. Asa cum era de asteptat, Monica Macovei i-a reprosat lui Vasile Blaga ca i-a pus pumnul in gura. „Deci, v-ati stricat Conventia singuri! In momentul asta v-ati stricat Conventia”, le-a strigat Macovei liderilor PDL. Considerand ca ar fi pacat ca un discurs asa frumos sa se piarda, democrat-liberala a ales sa-l posteze pe pagina de socializare. „Nu voi permite ca valorile noastre sa fie compromise si nu voi fi niciodata de acord ca bataliile pe care le-am dus impreuna sa devina inutile. Daca asta se va intampla, imi rezerv dreptul de a reactiona si actiona. (…) Trebuie sa avem intelepciunea sa facem o strategie care sa ne permita sa avem un candidat al dreptei care sa castige alegerile”, le-ar fi spus Macovei colegilor, daca ar fi apucat.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger