AcasăPoliticaIohannis reactioneaza pe tema majorarii salariilor demnitarilor, dupa anuntul lui Ponta

Iohannis reactioneaza pe tema majorarii salariilor demnitarilor, dupa anuntul lui Ponta

Presedintele a reactionat, prin intermediul unui mesaj postat, vineri, cu putin dupa ora 13, pe o retea de socializare, in privinta celui mai dezbatut subiect al momentului: majorarea salariilor demnitarilor.

Prin intermediul mesajului, Iohannis isi manifesta, vizibil, nemultumirea fata de faptul ca Ponta a anuntat ca revine asupra Ordonantei adoptate recent de Guvernul condus de premierul interimar desemnat de liderul PSD, in perioada in care a fost in Turcia.

Ca urmare a discutiilor iscate, in ultimele ore, in jurul Ordonantei adoptate, miercuri, in sedinta de Guvern, ultima condusa de catre premierul interimar Gabriel Oprea, dar pe care premierul a anuntat, seara trecuta, ca o va intoarce din drum, pentru ca ar vrea ca masura sa se aplice odata cu majorarea indemnizatiilor lunare ale tuturor bugetarilor, respectiv odata cu adoptarea Legii Salarizarii unice, presedintele a simtit nevoia sa faca unle eprecizari.

Drept urmare, Klaus Iohannis a inceput mesajul sau, postat pe Facebook, prin a spune ca a discutat de cateva ori, in ultimele luni, la dorinta primului-ministru, pe aceasta tema a cresterii indemnizatiilor lunare ale inaltilor demnitari ai statului. „In legatura cu tema salarizarii demnitarilor, dezbatuta in aceste zile, vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: in ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul aceasta tema, la initiativa acestuia. Subscriu ideii ca remuneratia demnitarilor trebuie sa reflecte importanta lor in stat si ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonati”, precizeaza liderul de la Cotroceni, subliniind ca acest aspect este, in fapt, „o chestiune de principiu”.

In schimb, presedintele isi manifesta dezacordul fata de decizia lui Ponta de a se reveni asupra Ordonantei de Guvern adoptate miercuri, in sedinta saptamanala a Executivului, si conform careia aceste salarii ale demnitarilor ar fi urmat sa creasca de la 1 august. „Nu pot sa accept insa ideea ca un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei„, subliniaza seful statului, punctand, in chip de concluzie, faptul ca „aceasta ar fi o lipsa de coerenta a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional”.

Precizarile presedintelui vin ca urmare a recentelor declaratii facute de catre seful Guvernului, joi seara, mai precis in prima zi de cand si-a reluat atributiile la Palatul victoria, dupa operatia la genunchi la care a fost suspus in tucria si perioada de recuperare care a urmat procedurii medicale. „Eu nu am fost de acord cu ea. (…) Am spus ca, intr-adevar, demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu legea salarizarii, cand marim salariile la toata lumea. (…) Nu am vrut sa creez impresia ca (…) am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Acum am aflat de la seful Cancelariei ca domnul Iohannis nu stie nimic si nu are nicio treaba cu chestia asta, si atunci revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta”, a  tinut sa puncteze Ponta, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la postul B 1 TV.

author avatar
Cristina Stefan
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger