AcasăPoliticaIohannis, reactie la incidentul cu gainile: "Este o amenintare directa cu moartea"

Iohannis, reactie la incidentul cu gainile: „Este o amenintare directa cu moartea”

Candidatul ACL la prezidentiale considera ca incidentul de marti dimineata, cand mai multe gaini – multe dintre ele fara suflate- au fost aruncate in curtea in care se afla sediul Aliantei, poate fi considerat o amenintare directia cu moartea.

Iohannis a asociat gestul aruncarii unei gaini moarte cu cel folosit de nazisti, in anii ’40, amintind, intr-o conferinta de presa, ca sacrificarea unei astfel de pasari si aruncarea ei in directia unei persoane era asociata cu o amenintare la adresa vietii respectivului. „Domnule Ponta, legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi. Este o amenintare directa cu moartea (…) Acest simbol a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat – sau un cocos cu capul taiat- in casa sau in casa- e o amenintare directa cu moartea”, a sustinut Iohannis.

Va reamintim ca in aceasta dimineata, in curtea in care se afla cladirea Alaintei Crestin Liberale, persoane ramase inca neidentificate au aruncat mai multe gaini. Unele dintre ele nu mai traiau si aveau la gat etichete cu diverse mesaje, unele dintre ele cu numele candidatului ACL, Klaus Iohannis, si referiri la o eventuala participare la o dezbatere electorala.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger