AcasăPoliticaIohannis, reactie in cazul arhivei SIPA. Ce i se pare "interesant"

Iohannis, reactie in cazul arhivei SIPA. Ce i se pare „interesant”

La putine ore dupa ce seful Guvernului declara fara echivoc ca sustine desecretizarea arhivei fostului serviciu secret de la Justitie, pe fondul intentiei declarate, in acest sens, de catre ministrul Justitiei, s-a aflat si opinia primului om in stat pe aceasta tema.

Concret, Klaus Iohannis a facut primele precizari pe acest subiect indelung discutat in ultimele zile, desi in opinia sefului statului ar cam intra in categoria subiectelor readuse pe tapet intr-un moment strategic ales. „Tema SIPA a redevenit foarte prezenta. (…) Aceasta arhiva SIPA a ajuns, prin lipsa de informatii in spatiul public, un fel de mare secret national, ceea ce nu cred ca este. Cred ca Ministerul Justitiei -ministrul Justitiei trebuie sa faca tot ce poate, dar transparent si transant, sa clarifice aceasta chestiune”, considera Iohannis.

Mai mult, presedintele e de parere ca trebuie lamurit daca se poate desecretiza sau nu aceasta arhiva, ce anume contine si „daca au fost, n-au fost scurgeri” de informatii. „Este interesant de urmarit cum apar astfel de ciorbe reincalzite in spatiul public la anumite momente politice si cum, dintr-o data, unii devin amnezici, altii tacutii, altii devin vorbareti„, a tinut sa puncteze primul om in stat.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger