AcasăPoliticaIohannis, reactie dura dupa uciderea a 21 de egipteni crestini, in Libia

Iohannis, reactie dura dupa uciderea a 21 de egipteni crestini, in Libia

In conditiile in care, cu o zi in urma, membrii gruparii teoriste autointitulate „Statul Islamic” au dat publicitatii o inregistrare care sa serveasca drept dovada pentru un gest cumplit- decapitarea 21 de crestini, in Libia -seful statului a reactionat in termeni categorici fata de gestul deosebit de violent.

Pe langa faptul ca a condamnat uciderea grupului de barbati, declarand, prin intermediul unui mesaj postat luni in jurul pranzului, pe contul sau de Facebook, Klaus Iohannis a subliniat ca e necesar sa se gaseasca o solutie politica pentru incetarea conflictului din acest stat, dar si sa existe o reactie ferma din partea comunitatii internationale. „Uciderea unor oameni nevinovati si persecutiile la care sunt supusi crestinii de catre teroristi afiliati gruparii SI sunt acte de o cruzime si barbarie incalificabile, care au nevoie de un raspuns ferm din partea comunitatii internationale. Aceste atrocitati arata ca este neaparata nevoie de o solutie politica a conflictului din Libia si de toleranta zero fata de gruparile teroriste„, considera presedintele.

Imaginile date publicitatii, duminica, de catre reprezentantii gruparii extremiste Stat Islamic au provocat deja mai multe reactii, prin care se condamna gestul teroristilor, intre ele si cea a premierului britanic, David Cameron. Barbatii a caror moarte a fost anuntata prin intermediul inregistrarii in cauza ar fi fost rapiti luna trecuta in Libia.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger