AcasăPoliticaIohannis, precizari dupa valul de reactii iscat de declaratia sa: "Am inteles...

Iohannis, precizari dupa valul de reactii iscat de declaratia sa: „Am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”

Iohannis se transforma intr-un presedinte jucator

O mult-asteptata reactie a sefului statului, dupa cateva zile de cand declaratia sa in privinta situatiei Antenelor, a venit in cursul noptii trecute. Mai precis, au fost precizari in chestiunea actiunii ANAF in privinta aplicarii unei decizii definitive a instantei legate de evacuarea sediilor Antenelor, subiect care a iscat un adevarat val de reactii indeosebi pe reteaua de socializare, dar si in spatiul public, in general.

Aflat la Bruxelles, la Consiliul European, presedintele a transmis, atat prin intermediul unei declaratii, cat si al paginii sale oficiale de Facebook, un mesaj. Prin care a tinut sa clarifice o serie de aspecte, poate cel mai important fiind faptul ca in opinia sa „o decizie judecatoreasca trebuie aplicata”. Totodata, liderul de la Cotroceni mentioneaza ca nu e „apropiat” de televiziunea sau de trustul de presa respectiv, dar ca e de parere ca libertatea presei reprezinta unul dintre marile castiguri ale evenimentelor din ’89.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis puncteaza ca a inteles ce anume i s-a transmis, in ultimele zile, pe Facebook. In acest sens, va reamintim ca, in doar trei zile, seful statului a pierdut peste 35 de mii de like-uri, ca urmare a declaratiilor respective.

Va prezentam in continuare, integral, mesajul presedintelui Iohannis de pe contul sau de pe reteaua de socializare amintita:

„In legatura cu ingrijorarea care a aparut in spatiul public in urma afirmatiei referitoare la o posibila evacuare a unei televiziuni, este necesar sa fac cateva precizari. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe, sa apar pe cineva in fata legii. Este evident, si am spus acest lucru de nenumarate ori, ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata.

Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Nu exista niciun fel de discutie aici. In acelasi fel insa sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din decembrie 1989. si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, dintr-o abordare stangace cateodata, acest lucru trebuie atentionat.

Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa. Poate unii sau altii isi amintesc ca, dimpotriva, in campania din noiembrie – decembrie 2014, in campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de alta natura.

Am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit in aceste zile via Facebook”.

Va amintim ca miercuri, pe fondul discutiilor aparute in spatiul public in privinta chestiunii evacuarii sediilor Antenelor, Iohannis a declarat urmatoarele aspecte: „In primul rand, cred ca libertatea de exprimare media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista din partea ANAF-ului mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”.

231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger