AcasăPoliticaIohannis pofteste la electoratul lui Basescu

Iohannis pofteste la electoratul lui Basescu

Mare om, mare caracter.  Sfatuit sau de capul lui, Klaus Iohannis isi joaca bine cartea politica. L-a laudat pe Crin Antonescu, in timp ce planuia sa-i sufle partidul de sub nas, iar acum se da bine pe langa Traian Basescu, incercand sa-i  subtilizeze voturile.

Voturile lui Traian Basescu, vanate de toti candidatii din zona de dreapta

O posibila colaborare cu seful statului este privita cu reticenta de liberali. Nu si de Klaus Iohannis, care incearca, usor-usor, sa indrepte partidul in aceasta directie. Si nu pentru ca ar fi vreun fan al lui Traian Basescu, ci pentru ca intelege ca actualul presedinte este totusi un vector de imagine. Prin urmare, in loc sa deschida un front de lupta, asa cum au facut Crin Antonescu sau Calin Popescu Tariceanu, presedintele interimar al PNL prefera sa tatoneze terenul, ba chiar sa fie amabil cu Basescu. Totul cu gandul la electoratul fidel presedintelui si la voturile acestuia. „E bine daca si altii doresc ca aceasta constructie de dreapta sa fie una de succes si daca alegatorul gaseste ca e o solutie buna sa fie indemnat sa voteze aceasta constructie”, a afirmat Iohannis, dand de inteles ca este loc de negocieri pe tema cu Traian Basescu. Un Basescu despre care acelasi Iohannis sustine ca nu i-a fost niciodata adversar. „Nu am fost dusmani politici, am avut opinii foarte diferite despre guvernare”, a mai spus primarul Sibiului. Si ca mesajul de apropiere sa fie si mai clar, Klaus Iohannis a aratat ca nu va respinge sustinerea pe care Traian Basescu i-ar  oferi-o la prezidentiale. „Nu as cere sprijin, dar daca cineva vrea sa sprijine o candidatura, candidatul propus de noi, este excent. Daca este o persoana publica, o persoana cunoscuta, este un lucru foarte bun”, a conchis Iohannis.

Cristian Diaconescu revendica zestrea electorala a sefului statului

Klaus Iohannis gandeste fiecare miscare pe care o face

Devenit peste noapte prezidentiabilul PMP, Cristian Diaconescu  cauta, la randul sau,  sa-i atraga de partea lui pe sustinatorii presedintelui. Plecand de la ideea ca atat el cat si seful statului cred in acelasi proiect de tara, Diaconescu se declara „candidatul lui Basescu”. „Statul de drept in Romania este esential, Justitia trebuie sa ramana independenta, institutiile statului trebuie sa-si continue lupta anticoruptie, Romania are nevoie de garantii de securitate si acestea vin numai de la vest si drumul european si euro-atlantic este irevocabil. Daca aceste lucruri sunt sustinute numai de Traian Basescu, intr-adevar, numai pe dansul l-am auzit, atunci, da, sunt candidatul lui Traian Basescu”, a afirmat Diaconescu.

[poll id=”771″]

author avatar
Adelina Ionicel
838 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger