AcasăPoliticaIohannis: "Personal, nu regret ruperea USL-ului"

Iohannis: „Personal, nu regret ruperea USL-ului”

Klaus Iohannis

Liberalul Klaus Iohannis, propunerea PNL-ului pentru functia de ministru de Interne si  vicepremier, in cadrul negocierilor privind restructurarea Executivului, soldate cu un esec si urmate de ruperea aliantei guvernamentale-USL, a explicat ca nu regreta destramarea Uniunii Social Liberale.

Klaus Iohannis

Iohannis nu se numara printre politicienii care fac parte din partidele ce, pana marti seara, alcatuiau USL-ul, printre ei Calin Popescu Tariceanu sau Liviu Dragnea, care au afirmat ca le pare rau ca alianta PSD-PNL-PC nu mai exista. „Eu personal nu regret ruperea USL-ului”, a punctat primarul Sibiului, intr-un interviu acordat ziarului Tribuna. Totul pentru ca, spune prim vice-presedintele PNL, lucrurile nu mai functionau in ultima perioada in interiorul aliantei aflate la guvernare din 2012.

Intrebat de ce anume sustine acest lucru, Iohannis a clarificat: „Fiindca USL-ul, de cand sunt eu parte din el, nu a functionat bine. Nu cred ca am fost printre primii (care au propus aceasta varianta a ruperii-n.r), dar nici nu cred ca a contat o opinie personala a cuiva nici din PNL, nici din PSD. Lucrurile pur si simplu nu au mai functionat, acesta a fost motivul pentru care s-a rupt USL-ul”, a afirmat Iohannis.

Cat despre motivele care au dus, punctual, la aceasta ruptura a aliantei, dupa doi ani de guvernare, liberalul spune ca social-democratii nu si-ar mai fi dorit ca liberalii sa fie pe picior de egalitate cu ei in aceasta Uniune, cum se intampla la semnarea acordului de functionare. ” Si nu a mai functionat fiindca PSD-ul nu a mai dorit sa accepte PNL-ul ca partener egal, asa cum au fost la infiintare si de aici au aparut toate celelalte probleme”, considera Iohannis.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti seara, dupa Delegatia Permanenta a PNL, ca partidul pe care il conduce a decis iesirea de la guvernare. Odata cu retragerea ministrilor liberali din Cabinetul Ponta, PNL a trecut in opozitie, iar USL-ul, al carui candidat la prezidentiale ar fi urmat sa fie Antonescu, s-a rupt.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger