AcasăPoliticaIohannis participa la Summitul UE-CELAC, de la Bruxelles, alaturi de lideri din...

Iohannis participa la Summitul UE-CELAC, de la Bruxelles, alaturi de lideri din zeci de tari

In dimineata zilei de joi, presedintele Iohannis a urcat la bordul unei aeronave care l-a transportat in principalul oras al Belgiei, la Summitul Uniunea Europeana-Comunitatea Statelor Latino-Americane si Caraibiene (UE-CELAC).

Timp de doua zile, mai precis joi si vineri, liderul de la Cotroceni va asista, alaturi de alti lideri din peste 60 de tari atat din Uniunea Europeana, cat si din statele Americii Latine si Carabinene, la lucrarile reuniunii la nivel inalt ce se desfasoara la Bruxelles.

Inainte de plecarea in capitala belgiana, Klaus Iohannis a facut cateva precizari, pentur presa, cu privire la obiectivele acestui summit, al saptelea al Uniunii Europene cu tarile Americii Latine si al doilea desfasurat intr-un format care include si zona Caraibilor.

„Voi sustine la Bruxelles cele trei obiective ale Summitului: consolidarea dialogului politic, dezvoltarea legaturilor economice si cooperare extinsa. Pentru Romania, ca tara de origine latina, dezvoltarea unui parteneriat biregional UE-America Latina si Caraibi prezinta un interes deosebit. Participarea la programele de cooperare dintre aceste regiuni deschide noi oportunitati pentru o colaborare mai stransa cu statele latino-americane, inclusiv, sigur, in domeniul economic”, a declarat seful stautlui, la Aeroportul Otopeni.

sursa foto: facebook.com/klausiohannis

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger