AcasăPoliticaIohannis, papusa liberalilor

Iohannis, papusa liberalilor

Pe langa afinitatile populare, penelistii si-au descoperit mai nou si talentele actoricesi. Pe care si le exercita cu success asupra lui Klaus Iohannis, in speranta ca vor reusi sa-l imbrobodeasca mai ceva decat au facut-o cu Crin Antonescu.

Klaus Iohannis, victima sigura pentru baronii PNL

Maestri in jocuri de culise, baronii PNL si-au propus sa-l „combine” pe viitorul lor presedinte. Si nu de ieri de azi, ci din momentul in care au mirosit ca Iohannis poate fi o alternativa la Crin Antonescu, pe care tot ei l-au ajutat sa demisioneze.  Si uite asa, in timp ce-l perie de scamele de maine si ii jura credinta vesnica, penelistii tes de zor plasa in care urmeaza sa pice Iohannis. Pentru ca, sustin ei, primarul Sibiului ramane un outsider, prin urmare nu are niciun drept asupra partidului. „Daca Iohannis crede ca la Congres o sa i se predea partidul la cheie, se insala amarnic. E adevarat ca din toata tara curg comunicatele de sustinere, ca nu-i doare mana pe liderii de organizatii sa insaileze cateva vorbe frumoase pe hartie. In realitate insa lucrurile stau altfel.

Liberalii sustin ca Antonescu este un prezidentiabil mai bun decat Iohannis

Declaratiile lui Iohannis sunt ascultate cu zambetul pe buze si ignorate tot cu zambetul pe buze”, ne-a declarat un parlamentar al PNL, care nu exclude varianta ca mandatul lui Klus Iohannis in fruntea PNL sa fie unul foarte scurt. La drept vorbind, primarul Sibiului s-a obisnuit cu postura de etern candidat pentru cate o functie (premier in 2009 sau ministru de interne in 2014 – n.r) , pe care nu a apucat sa o ocupe niciodata. Prin urmare, o reeditare a scenariului 2009, de exemplu, este luata in calcul de penelisti.

Puterea concentrata in mainile vicepresedintilor

Fie ca va ramane sau nu prezidentiabilul PNL, Klaus Iohannis nu va fi lasat sa preia in totalitate fraiele partidului. Iar principalul motiv invocat de liberali este lipsa de experienta. „Iohannis nu cunoaste partidul, nu stie de unde sa-l apuce, asa cum se spune. S-a intamplat de multe ori sa pronunte gresit numele unor colegi, figuri importante din PNL. Si nu o face pentru ca este neamt, ci o face pentru ca nu are legatura cu acesti oameni. In plus, Partidul National Liberal nu se compara cu Forumul Democrat al Germanilor din Romania si nici cu vreo primarie. Spunea cineva ca Iohannis este doar un bun primar la o treaba mica si asa si este. Nu da semne ca are stofa de mare lider. Pentru moment il recomanda disciplina specifica nemtilor si este foarte bine. In felul asta va reusi sa stea disciplinat in subordinea celor care profita de acest Congres pentru a ajunge la butoanele PNL”, a precizat un lider local al PNL.

Antonescu ramane in carti

Ca sa nu ramana descoperiti in toamna, mai multi lideri PNL au propus ca in sondajele pentru prezidentiale sa fie inclus si Crin Antonescu. „Inca nu stim in ce masura Klaus Iohannis va confirma in preferintele electorale si cum se va adapta in noua sa pozitie. Nu stim nici cum recepteaza oamenii modul in care el comunica public, daca expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus”, a declarat un vicepresedinte PNL, mentionand ca Antonescu poate fi in continuare o alternativa pentru partid.

author avatar
Adelina Ionicel
884 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger