AcasăPoliticaIohannis: O tara trebuie sa aiba un Guvern politic. E simplu de...

Iohannis: O tara trebuie sa aiba un Guvern politic. E simplu de tot

Seful statului admite ca solutia unui premier tehnocrat a fost, practic, una „de criza” si ca e nevoie de un guvern politic.

La finele festivitatilor prilejuite de inceputul unui nou an scolar, dupa ce le-a vorbit copiilor si profesorilor, ba chiar a intrat in clase, a stat de vorba cu scolarii si chiar s-a asezat intr-o banca, sa simta atmosfera din randul elevilor de la Colegiul „Mihai Eminescu”, din Bucuresti, Klaus Iohannis a stat de vorba cu presa si a raspuns mai multor intrebari, unele despre educatie, altele despre politica.

Si avand in vedere ca s-a tot speculat ca Dacian Ciolos ar putea ramane pe fotoliul de premier si dupa incheierea mandatului actualului executiv tehnocrat, adica si dupa alegerile parlamentare, intrebat despre aceasta ipoteza, Klaus Iohannis nu s-a ferit sa spuna ca varianta cu un prim-ministru neafiliar politic nu poate fi decat temporar o solutie. „O tara trebuie sa aiba un Guvern politic. E simplu de tot. Faptul ca in aceasta perioada de criza am propus o persoana neafiliata politic (…) a fost o solutie pentru o perioada limitata. Eu cred ca dupa alegeri nu putem sa discutam de altceva decat deun Guvern politic”, a sustinut seful statului.

Cat priveste un alt scenariu vehiculat destul de intens in ultima perioada in spatiul public, acela ca anumiti reprezentanti al Cabinetului Ciolos sa ajunga sa aiba numele trecute pe listele unor partide politice, Klaus Iohannis vede lucrurile astfel: „Oameni noi ar putea sa vina si din Guvern, fara sa ma gandesc la cineva anume, dar teoretic (…) se poate imagina ca anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politica, prin functia lor, sa se hotarasca sa intre in politica. Nu ar fi gresit”.

Va amintim faptul ca romanii cu drept de vot sunt asteptati la urne, la scrutinul parlamentar, pe 11 decembrie.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger