AcasăPoliticaIohannis nu-l ”gratiaza” pe Ponta

Iohannis nu-l ”gratiaza” pe Ponta

Klaus Iohannis il preseaza pe Victor Ponta, solicitandu-i acestuia convocarea ”de urgenta” a Parlamentului in vederea respingerii legii amnistiei si gratierii si incuviintarii declansarii urmaririi penale in cazul parlamentarilor vizati de DNA.

ACL isi toaca adversarul, pe Victor Ponta, cu legea amnistiei

Iohannis a reluat, ieri, provocarea ”macho” lansata lui Ponta miercuri seara, in timpul celui de-al doilea duel televizat: ”Domnule Ponta, ca intre barbati, haideti sa convocam maine (astazi – n.r.) Parlamentul si sa inchidem odata pentru totdeauna capitolul rusinos al legii amnistiei si gratierii!”. ”Este ultimul moment in care, domnule Ponta, puteti sa demonstrati ca ceea ce reclamati – ca vreti stat de drept – si credeti”, a insistat candidatul ACL, mentionand si necesitatea avizarii urgente, de catre Parlament, a declansarii urmaririi penale in cazul alesilor aflati pe lista neagra a DNA. Pentru ca imaginea lui Ponta sa nu fie sifonata, solicitarea a fost respinsa de deputatul PSD Florin Iordache: ”Acest lucru nu se face pe picior. Este ultima zi de campanie si toata lumea este in teritoriu”. In plus, Iordache sustine ca parlamentarilor suspectati de DNA, ”inclusiv celor de la PNL”, trebuie sa li se respecte dreptul la aparare: ”nu pot fi executati in piata publica pentru castigarea unor puncte electorale”.

PSD arunca amnistia in curtea minoritarului Nicu Paun

Un alt deputat pesedist, Bogdan Niculescu Duvaz, incearca la randul lui sa-l scape pe Ponta de pata amnistiei.  ”Aceasta lege nu e initiativa PSD, n-am sustinut-o niciodata. Exista un parlamentar de la minoritatile nationale altele decat maghiare (Nicolae Paun – n.r.) si un parlamentar de la noi (Madalin Voicu – n.r.), care au facut o initiativa acum vreo doi ani si care s-a tot plimbat prin Parlament”, o intoarce ca la Ploiesti Duvaz.

[poll id=”883″]

author avatar
Simona Badulescu
1.604 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger