AcasăPoliticaIohannis, nou apel la politicieni in chestiunea procedurilor justitiei care implica parlamentarii:...

Iohannis, nou apel la politicieni in chestiunea procedurilor justitiei care implica parlamentarii: Sa devina mai simple

Dupa „episodul” votului in cazul Vosganian, care a survenit consultarilor avute la Cotroceni cu reprezentantii partidelor parlamentare, urmate de un mesaj adresat in fata Camerelor reunite, dar si postarii transmise joi, pe Internet, Klaus Iohannis a considerat ca e cazul sa reia apelul adresat clasei politice, acela de a intelege ca e cazul ca procedurile justitiei la adresa alesilor sa devina mai simple.

Pe scurt, presedintele ar vrea ca parlamentarii sa dovedeasca romanilor ca Legislativul nu e tolerant cu alesii asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie. Ca urmare, a postat pe contul sau de Facebook, vineri, un nou mesaj – adresat atat deputatilor, cat si senatorilor, cerandu-le sa tina cont de acest aspect. „Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor”, suna mesajul liderului de la Cotroceni.

Iohannis pledeaza pentru mai multa transparenta in cazul acestor solicitari. „Procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente„, cere Iohannis.

Este vorba despre un nou mesaj transmis de catre presedintele Iohannis pe aceasta tema, in conditiile in care joi, dupa aflarea rezultatului votului dat in Senat in cazul parlamentarului Varujan Vosganian, seful statului s-a declarat nemultumit de decizia alesilor din aceasta Camera, in conditiile in care solicitarea procurorilor DIICOT privind incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul fostului ministru al Economiei a fost respinsa. „Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze solicitarea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cât si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului”, nota, pe aceeasi retea de socializare, seful statului, joi dupa-amiaza, alfat la acel moment la Bruxelles.

Va amintim ca 71 de senatori au votat „impotriva” solicitarii inaintate de catre procurorii DIICOT, in timp de 56 au votat „pentru”, astfel ca Varujan Vosganian a ramas cu imunitate parlamentara, iar cererea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul fostului ministru al Economiei a fost respinsa.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger