AcasăPoliticaIohannis, mesaj in Parlament: Nu suntem un stat de rangul doi in...

Iohannis, mesaj in Parlament: Nu suntem un stat de rangul doi in UE

Sa zambesti ironic in timp ce tara e la un pas sa explodeze, e ca si cum te-ai duce in vizita la soacra cu o coliva pe care scrie „La multi ani!”

Presedintele a ales sa vina, marti la pranz, in fata senatorilor si a deputatilor, pentru a le transmite un mesaj, la 140 de ani de la proclamarea Independentei, dar si cu prilejul Zilei Europei.

Klaus Iohannis a ajuns, cu putine minute inainte de ora 12, la Palatul Parlamentului, fiind intampinat de catre vicepresedintii Camerelor. Odata ajuns in sala de plen si pana sa urce la tribuna, pentru a-si transmite mesajul alesilor neamului, seful statului a discutat pret de cateva momente cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Dragnea si Tariceanu.

„Astazi, ca si in trecut, mai degraba decat declaratiile solement intereseaza felul in care actiunile politicienilor sunt benefice lor si viitorului copiilor”, le-a transmis Iohannis alesilor neamului, inainte de a adauga ca „o democratie autentica nu poate fi functionala fara un Parlament puternic”.

Cu referire la marea familie europeana, Klaus Iohannis a adaugat: „Nu suntem un stat de rangul doi in UE. (…) Ne dorim sa facem parte dintr-o uniune care respecta si garanteaza valorile si principiile care au asigurat, de-a lungul timpului, fundamentul UE (…) este interesul major al Romaniei de a fi intr-o astfel de Uniune puternica si nu una fragmentata”.

author avatar
Cristina Stefan
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger