AcasăPoliticaIohannis: "Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga/I-am comunicat aceasta opinie"

Iohannis: „Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga/I-am comunicat aceasta opinie”

Seful statului i-a transmis liderului PSD ca, in opinia sa, ar trebui sa faca un pas in lateral, cand vine vorba de conducerea formatiunii politice in fruntea careia se afla.

In seara zilei in care s-a aflat, intre-o prima faza, din directia Instantei Supreme, faptul ca Liviu Dragnea, actualul lider al Partidului Social Democrat, a primit o decizie definitiva in „dosarul Referendumul”, de doi ani de inchisoare cu suspendare, iar apoi de la Dragnea insusi ca nu renunta la prima fucntie in PSD, pe contul oficial de Facebook al liderului de la Cotroceni a aparut un mesaj scurt, dar cuprinzator, prin intermediul caruia Klaus Iohannis isi spune punctul de vedere cu privire la acest aspect.

Mai clar fie spus, seful statului considera ca Dragnea nu ar trebui sa mai ramana in fruntea PSD. „Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie”, suna mesajul postat pe pagina presedintelui de pe reteaua de socializare amintita.

Va reamintim si faptul ca, la scurta vreme de cand instanta Suprema anuntase sentinta definitiva in dosarul mentionat, liberalii i-au cerut demisia lui Dragnea. Doar ca, la finele unei consultari cu ai sai colegi din conducerea PSD, fostul ministru a anuntat ca ramane la conducerea partidului, motivand ca nu ar vrea ca plecare asa sa afecteze campania elecorala a social-democratilor si scorul pe care si-l propun la localele din iunie.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger