AcasăPoliticaIohannis le tranteste usa in nas liberalilor

Iohannis le tranteste usa in nas liberalilor

Presedintele Klaus Iohannis nu va misca un deget ca sa-i ajute pe liberali sa intre la guvernare.  S-a prins Victor Ponta, s-a prins si Traian Basescu, doar liderii PNL au continuat sa mai traga nadejde. Sperantele acestora au fost spulberate in momentul in care seful statului si-a facut cunoscute intentiile si in scris.

Klaus Iohannis nu va da o mana de ajutor PNL-ului

In volumul „Primul pas”, pe care urmeaza sa-l lanseze la finalul acestei saptamani, presedintele Klaus Iohannis face si o analiza a evolutiilor de pe scena politica romaneasca. Seful statului scrie mult, fara sa ofere insa vreun indiciu concret. „PSD nu isi creste sansele la alegerile parlamentare daca ramane, in continuare, la guvernare. Oamenii nu voteaza mai mult PSD daca acest partid sta mai mult la guvernare. Poate dimpotriva. E posibil sa incerce sa si creeze anumite avantaje, dar e putin probabil ca va reusi. Nu exista indicii ca PSD-ul creste in procente, in timp ce PNL-ul scade. Dimpotriva. Nu stiu daca ii ajuta faptul ca stau in opozitie”, noteaza presedintele. Intre un „probabil” si un „dimpotriva”, Klaus Iohannis a strecurat si o certitudine, una destul de trista pentru liberali:  „E un lucru pe care mi-l doresc (sa intre PNL la guvernare), dar pe care nu pot sa il influentez in niciun fel din pozitia de presedinte”. Ca sa mai indelceasca pilula amara, Iohannis da de inteles ca stagiul in opozitie nu le face rau penelistilor. „Si in timpul campaniei din 2014, cand unii s-ar fi asteptat sa declar lucruri foarte optimiste, am spus ca nu e deloc obligatoriu ca Guvernul Ponta sa cada in cazul in care voi fi ales.

Cu putin noroc, liberalii vor ajunge la guvernare dupa alegerile din 2016

Unii sunt dezamagiti ca nu s a intamplat asta, unii sunt surprinsi, iar altii sunt placut surprinsi. Dar si atunci am fost foarte convins, ca si acum, ca, daca vor urma alegeri parlamentare, vom avea o schimbare de majoritate. Toate sondajele de pana acum indica faptul ca lucrurile se indreapta intr-o astfel de directie, iar cetatenii insisi au aratat asta prin vot, si anume ca vor o schimbare. Insa schimbarea majoritatii parlamentare se produce fie prin alegeri, fie prin schimbarea optiunii partidelor din Parlament. Care lucru se va intampla primul, acela va duce la schimbarea guvernului”, mai arata presedintele in cartea sa.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger