AcasăPoliticaIohannis, la summitul de la Varsovia, alaturi de Trump

Iohannis, la summitul de la Varsovia, alaturi de Trump

Aflat deja in Polonia, primul om in stat urmeaza sa participe, in prima parte a zilei de joi, la o reuniune la care liderul de la Washington este invitatul special.

Este vorba despre Summitul „Initiativei celor Trei Mari” – si anume Marile Baltica, Adriatica si Neagra- care va avea loc in capitala polona. De altfel, presedintele american a ajuns la Varsovia in cursul serii trecute, alaturi de sotia, Melania, si de fiica, Ivanka.

Alaturi de presedintii american si roman se vor afla si sefii sau reprezentantii altor 12 state central si est europene. Demersul care ii reuneste pe toti acesti lideri „urmareste sa ofere sustinere politica pentru o mai buna cooperare si interconectare a economiilor statelor din spatiul geografic cuprins intre cele trei mari (…) in domenii precum energie, transporturi, telecomunicatii sau protectia mediului”.

Summitul la care participa Klaus Iohannis si Donald Trump are loc la circa o luna de la intrevederea celor doi preseidnti, de la Casa Alba.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger