AcasăPoliticaIohannis, la memorialul victimelor atentatelor de la 11 septembrie

Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor de la 11 septembrie

Aflat in Statele Unite, seful statului a depus o floare si s-a recules la monumentul ridicat in memoria victimelor atentatelor teroriste din septembrie 2001.

Insotit de sotia sa, Klaus Iohannis a mers in zona in care, pana in toamna anului 2001, se aflau cele doua simboluri ale orasului american, turnurile gemene din cadrul World Trade Center si a adus un omagiu miilor de victime ale dramei care a socat deopotriva America si intreaga lume. S-a intamplat duminica, la aproape doua saptamani de la comemorarea a 14 ani de la tragedie, si la doar doua zile de cand insusi Papa Francisc I a fost prezent la monumentul ridicat in memoria celor care au pierit ca urmare a atacurilor teroriste.

(sursa foto: facebook/Klaus Iohannis)

„Am fost foarte miscat sa pasesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spatiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu totii martorii unui adevar dureros si ai unei lectii categorice: intoleranta aduce crima si terorismul trebuie combatut în fiecare zi. Lumea noastra nu trebuie sa mai cada prada urii, care rapeste vieti si mutileaza destine”, noteaza presedintele intr-un mesaj postat, luni, pe contul sau de Facebook, si la care au fost atasate trei fotografii de la memorialul din inima orasului american.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger