AcasăPoliticaIohannis, la Kiev: Reafirm sprijinul ferm al Romaniei pentru apropierea Ucrainei de...

Iohannis, la Kiev: Reafirm sprijinul ferm al Romaniei pentru apropierea Ucrainei de UE

Raspunzand invitatiei presedintelui ucrainean, Klaus Iohannis a plecat, marti, la Kiev, pentru a se intalni cu Petro Porosenko.

„Mi-am dorit ca prin prezenţa mea la Kiev sa reafirm vointa de aprofundare a relaţiilor noastre şi sprijinul ferm al Romaniei pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeana. Atat domnul presedinte Porosenko, cat si eu, am apreciat cooperarea romano-ucraineana ca fiind una solida. Romania isi doreste sa fie un partener al Ucrainei si sa impartaseasca experienta si expertiza acumulata in procesul de pregatire pentru aderarea la Uniunea Europeana si la NATO”, a subliniat liderul de la Cotroceni.

La randul sau, Porosenko a mentionat ca a discutat cu presedintele roman despre acordul de la Minsk, din februarie acest an, si a amintit in discursul sau faptul ca Romania a fost primul stat care a ratificat Acordul de Asociere Ucraina-UE si ca a transmis multumiri actualului presedinte, pentru acest lucru. „Aceasta este prima vizita a unui presedinte roman in ultimii 7 ani si ea are o semnificatie simbolica. Trecem la o noua etapa a relatiilor bilaterale”, a transmis liderul de la Kiev, in cadrul conferintei de presa comune sustinute de catre cei doi sefi de stat.

In acest sens, Porosenko a anuntat ca liderii celor doua tari vecine au convenit „sa reanimeze activitatea comisiei prezidentiale mixte”, urmand ca urmatoarea sesiune a acesteia sa fie organizata in timpul vizitei la Bucuresti a presedintelui ucrainean.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger