AcasăPoliticaIohannis, la finele reuniunii de la Bratislava: Nu s-a discutat despre o...

Iohannis, la finele reuniunii de la Bratislava: Nu s-a discutat despre o armata europeana

Intrebat, la finele reuniunii informale a Consiliului European de vineri (prima in formula de 27, adica fara Marea Britanie, ai carei locuitori au optat pentru iesirea din UE), daca s-a adus in discutie si subiectul unei asa-zise „armate europene”, liderul de la Cotroceni a dat de inteles ca nu s-a pus in discutie o astfel de problema.

Pe fondul scenariilor aparute in ultima perioada in privinta posibilei aparitii a unei structuri de aparare complementare NATO, Iohannis a explicat in fata presei,odata incheiata reuniunea de la Bratislava, faptul ca deunazi nu s-a luat in considerare o astfel de ipoteza, dar ca s-a discutat despre o mai buna coordonare a demersurilor in situatii de criza. „Nu s-a discutat astazi despre o armata europeana si nici in viitorul apropiat nu se va discuta despre asa ceva. Initiativele care exista in domeniul apararii nu vizeaza crearea unei armate europene. (…) Ceea ce este adevarat si ceea ce vrem este ca initiativele pe zona de aparare, pe interventii in zone de criza, pe apararea frontierelor, sa fie mult mai bine coordonate”, a explicat seful statului.

Nu in ultimul rand, Iohannis a tinut sa puncteze asupra unui aspect: „vreau sa subliniez acest lucru: nu intentioneaza nimeni sa creeze ceva in paralel sau in loc de NATO. NATO ramane, este baza, cel putin pentru Romania, pot sa spun clar ca este baza securitatii in Europa”.

foto: Facebook

151 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger