AcasăPoliticaIohannis, la debutul anului scolar: O educatie performanta nu produce someri, ci...

Iohannis, la debutul anului scolar: O educatie performanta nu produce someri, ci absolventi asteptati pe piata muncii

Un stat puternic trebuie sa aiba un sistem de invatamant pe masura. Convins ca „o educatie performanta nu produce someri, ci absolventi care au perspective de cariera, care sunt competitivi si asteptati pe piata muncii”, presedintele Iohannis a precizat, luni, in prima zi a noului an scolar, faptul ca relanseaza Educatia ca tema de dezbatere nationala, incluzand-o drept „element cheie” in Strategia Nationala de Aparare.

Iohannis a asistat, alaturi de ministrul Educatiei, la festivitatea deschiderii anului scolar 2015-2016, gazduita de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Targoviste. Seful statului a explicat si motivul pentru care a ales sa fie prezent la ceremonia „primului clopotel” la liceul respectiv, amintind din capul locului despre faptul ca il vede drept „unul dintre exemplele de performanta”, avand in vedere, printre altele, faptul ca 94% dintre elevii Colegiului respectiv au promovat sesiunea trecuta examenul de bacalaureat, dar si ca 85% continua in invatamantul universitar, in vreme ce „90% dintre absolventii de scoala profesionala se integreaza pe piata muncii”.

Vorbind despre necesitatea ca sistemul de invatamant sa incurajeze elevii sa isi descopere atat aptitudinile, cat si interesele si domeniile in care poate performa. In acest sens, presedintele a ales acest prilej -n prima zi a noului an scolar- pentru a evidentia si rolul invatamantului profesional si tehnic. „Prin prezenta mea aici vreau sa transmit un mesaj de sustinere si incurajare a acestui tip de invatamant. Contributia sa la societatea viitorului implica tocmai acel parteneriat cu mediul privat despre care am vorbit, dar si colaborare comunitara. Conectarea la acest tip de invatamant poate face diferenta intre o diploma formala si un viitor profesional de succes”, e de parere liderul de la Cotroceni.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger