AcasăPoliticaIohannis, la Cluj: Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea...

Iohannis, la Cluj: Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui

Klaus Iohannis

Candidatul Aliantei Crestin Liberale a anuntat, joi, ca, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, isi propune, intr-o prima faza, sa renunte la imunitatea presedintelui. Totodata, Iohannis a facut o serie de precizari si in legatura cu imunitatea parlamentarilor.

Klaus Iohannis

Aflat la Cluj Napoca, Iohannis a sustinut ca o masura prioritara pentru el, daca va castiga alegerile prezidentiale, este cea care sa prevada renuntarea la aliniatul din legea suprema, care prevede ca seful statului se bucura de imunitate. In acest sens, candidatul ACL a adaugat ca e nevoie de discutii cu reprezentantii formatiunilor politice. „Avem in momentul de fata multe discutii in jurul imunitatii. Si va spun – primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei. Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discutii cu partidele politice, in special acum cu comisia care se ocupa de modernizarea Constitutiei Romaniei. Voi solicita ferm sa se renunte la aliniatul care stabileste ca presedintele se bucura la imunitate”, a precizat primarul sibian.

Nici chestiunea imunitatii parlamentare nu a fost ocolita in cadrul discursului sustinut de Iohannis la Cluj. Liberalul sustine ca e de acord cu mentinerea imunitatii alesilor, insa doar in ceea ce priveste opinia politica. ” A doua chestiune se referea la imunitatea parlamentarilor – toata lumea intelege si este de acord ca este nevoie de protectie privind opinia politica. Sunt de acord ca parlamentarii nu pot fi trasi la raspundere pentru opinia lor politica. Dar dincolo de asta e inadmisibil ca prin procedura parlamentara sa poata fi impiedicata justitia sa-si faca treaba”, a concluzionat candidatul ACL.

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger