AcasăPoliticaIohannis, la bilantul MAI: Nimeni nu e mai presus de lege. Voi...

Iohannis, la bilantul MAI: Nimeni nu e mai presus de lege. Voi pleda intotdeauna pentru conditii salariale decente

Prezent, alaturi de seful Guvernului, Victor Ponta, dar si de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si de directorul Serviciului Roman de Informatii, luni dimineata, la bilantul activitatii ministerului condus de catre vicepremierul Oprea, Klaus Iohannis a amintit, intr-o prima faza, ca e necesar ca, in activitatea MAI, sa fie prioritara ideea superioritatii legii in raport cu orice cetatean.

„La baza activitatii ministerului şi a componentelor sale trebuie aşezata cu fermitate ideea ca nimeni nu este mai presus de lege”, a precizat presedintele, in cadrul discursului sustinut cu ocazia participarii sale, in premiera, in calitate de sef al statului, la bilantul activitatii Ministerului Afacerilor Interne.

Vorbind despre atributiile institutiei conduse de catre Gabriel Oprea, Iohannis a adus in discutie, totodata, si importanta ca ministerul sa puna accent pe ideea de prevenire a incalcarii legii, astfel incat sa se incurajeze corectitudinea si aspectul de legalitate, si sa se descurajeze incalcarea legii, fie ca este vorba despre politia rutiera, ori despre ramura specializata in criminalitatea economico-financiara.

„Am incredere in capacitatea cadrelor ministerului de a fi la inaltimea cerintelor si misiunilor ce le-au fost incredintate, ca vor contribui activ la consolidarea principiilor statului de drept si de a pune in practica, in cele mai bune conditii, noua legislatie penala, demersuri necesare finalizarii procesului de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen”, a declarat presedintele.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a atins si subiectul salarizarii oamenilor legii, situatie in care seful statului a tinut sa le transmita cadrelor MAI ca, indiferent de conditiile in care isi desfasoara activitatea, e nevoie sa aiba in vedere in permanenta faptul ca oamenii se asteapta sa fie etaloane de corectitudine, ca urmare nu trebuie ca asupra lor sa planeze nicio susiciune. „Inteleg constrangerile materiale cu care se confrunta oamenii care servesc legea. Voi pleda intotdeauna pentru conditii salariale si de munca decente si pe masura raspunderii. Va rog insa sa fiti constienti ca oamenii va privesc si asteapta sa fiti modele de comportament si corectitudine in serviciul public. Imi doresc ca toti cei chemati sa aplice legea sa fie in primul rand ei insisi dincolo de orice suspiciuni, liberi de orice conditionari si mai presus de orice interese de grup sau particulare”, a conzluzionat presedintele.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger