AcasăPoliticaIohannis, la Berlin: "Am propus crearea unei agentii europene de combatere a...

Iohannis, la Berlin: „Am propus crearea unei agentii europene de combatere a terorismului”

Ulterior discutiei sale cu cancelarul german, Klaus Iohannis a iesit in fata presei, pentru a face cateva scurte precizari cu privire la aceasta intrevedere informala. „In ansamblu, consider ca a fost o discutie foarte buna”, a anuntat presedintele.

Sustinand, intr-o prima faza, ca trebuie luate solutii comune in cadrul UE, si, drept urmare, evitata aparitia unor „falii in cadrul Uniunii Europene”, atat pe fondul deciziei Marii Britanii de a parasi marea familie europeana, cat si al chestiunii imigrantilor, Iohannis a facut referire si la un alt punct de discutie ce priveste statele de pe Vechiul Continent.

„Am propus – ca si o masura concreta, deocamdata este o propunere si vom vedea cum va fi ea transpusa in practica -crearea unei agentii europene de combatere a terorismului”, a mai transmis liderul de la Cotroceni, la circa doua ore de cand incepuse discutia sa cu Angela Merkel, in cadrul unei intalniri de lucru la care au mai participat premierul belgian Charles Michel, dar si primul-ministru luxemburghez, Xavier Bettel.

Iohannis a continuat enumerand cateva dintre benecifiile pe care considera ca le-ar putea aduce un asemenea for. „Ar fi o masura foarte concreta, care ar inlocui multiplele entitati care se ocupa acum cu prevenirea actelor teroriste si cred ca ar putea realmente sa creasca nu numai securitatea propriu-zisa, ci si sentimentul securitatii in interiorul Europei”, e de parere seful statului.

Nu este prima oara cand, aflat in Germania, presedintele ajunge sa discute cu Angela Merkel.

sursa foto: presidency.ro

290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger