AcasăPoliticaIohannis, intrebat la Madrid despre Ponta, dupa punerea acestuia sub acuzare. Raspunsul...

Iohannis, intrebat la Madrid despre Ponta, dupa punerea acestuia sub acuzare. Raspunsul fara echivoc al presedintelui!

Ziua de luni a adus, pentru liderul de la Cotroceni, o intrevedere cu seful Guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy. La finele intrevederii, in cadrul unei conferinte de presa comune, in care cei doi inalti oficiali au prezentat principalele teme de discutie abordate, seful statului nu a scapat fara sa ii fie adresata o intrebare in privinta cazului primului-ministru roman.

Aflat, asadar, in postura de a fi intrebat cum va colabora, in conituare, cu liderul de la Palatul Victoria, dupa decizia anuntata, in cursul acestei prime zile a saptamanii, de catre procurorii anticoruptie, in privinta sefului Guvernului – pus, oficial, sub acuzare, in conditiile in care, pana acum era doar suspect in dosarul Rovinari-Turceni (acelasi in care este cercetat si Dan Sova-n.r)-, Klaus Iohannis s-a rezumat sa raspunda pe cat de protocolar, pe atat de scurt. „Vom colabora institutional”, a punctat liderul de la Cotroceni, adaugand, totusi, ca isi mentine punctul de vedere si „evaluarea” exprimata inca de pe 5 iunie, la acel moment Iohannis considerand ca s-ar impune demisia lui Ponta.

La acea data, Ponta trecea pentru prima oara pragul sediului Directiei Nationale Anticoruptie, si avea calitatea de suspect in privinta unor presupuse fapte de conflict de interese, in privinta propunerii ca Dan Sova sa ocupe sefia a trei ministere, in guvernele Ponta, dar era, totodata, anchetat si pentru alte fapte de coruptie. Atunci, presedintele Iohannis scria, pe Facebook, urmatorul mesaj: „Astazi Directia Nationala Anticoruptie a comunicat public ca prim-ministrul Victor Ponta este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste consideratiuni si solicitarea de demisie, le-am comunicat prim-ministrului intr-o discutie pe care am avut-o in cursul zilei de astazi (vineri-5 iunie.n.r)”.

Va amintim ca luni procurorii anticoruptie au anuntat, intr-un comunicat, faptul ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele primului-minsitru, in cazul unor acuzatii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, in dosarul Rovinari-Turceni. Mai mult, DNA a decis instituirea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile care ii apartin actualului sef al Guvernului.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger