AcasăPoliticaIohannis, in Parlament: Va propun un altfel de an electoral. Schimbarea vizeaza...

Iohannis, in Parlament: Va propun un altfel de an electoral. Schimbarea vizeaza practici si mentalitati

In cadrul primului mesaj pe care l-a adresat alesilor neamului in 2016, presedintele a adus in discutie, de la tribuna Parlamentului, faptul ca, fiind un cu alegeri- legislative si parlamentare, deopotriva – propune „un altfel de an electoral”, punand accent, totodata, pe nevoia de comunicare inter-institutionala.

„Ne aflam la debutul ultimului an de mandat pentru actualul Parlament, un an electoral (…) Apropierea campaniilor a atras, adesea, masuri care sa avantajeze o formatiune sau alta (…)alocari de fonduri dupa culoarea politica, promisiuni populiste sau nesustenabile si chiar legi nicioata aplicate  (…) In 2016 aveti marea sansa de a face lucrurile altfel. Nimeni nu contesta dorinta legitima a partidelor de a castiga voturi (…) ceea ce va propun, insa, este un altfel de an electoral, care sa nu fie nici populist, (…) dar nici unul al masurilor hazardate”, si-a inceput Iohannis mesajul adresat senatorilor si deputatilor prezenti la sedinta de plen reunit.

Seful statului a subliniat ca in opinia sa e cazul sa se recastige increderea in politica, dar si sa se dea un semnal clar ca s-au inteles anumite aspecte. „Schimbarea despre care vorbesc vizeaza practici si mentalitati, criterii de integritate (…) un anumit timp de onestitate in raport cu electoratul”, a punctat liderul de la Cotroceni.

Totodata, Iohannis a anuntat, de la tribuna Legislativului, ca vrea sa transmita un mesaj, si anume ca „acest stat nu poate da impresia unei functionari haotice, dezordonate (…) in care fiecare face ce vrea si fiecare institutie are o agenda proprie”, adaugand ca e nevoie de comunicare si colaborare la nivel institutional.

In acest sens, presedintele a sustinut ca „Romania trebuie sa se miste inainte in ansambul ei”, dar si ca „in acest context trebuie sa spun ca suntem in intarziere in a da raspunsuri esentiale la preocupari care sunt pe agenda cetateanului”, printre ele mentionand situatia pensiilor, sau salarizarea bugetarilor, ori situatia sutelor de mii de tineri care nu au diploma de BAC.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger