AcasăPoliticaIohannis, in Parlament: Nu cred ca intre parteneri lucrurile se rezolva prin...

Iohannis, in Parlament: Nu cred ca intre parteneri lucrurile se rezolva prin impunere, prin amenintarea cu sanctiuni

Aducand in discutie, in cadrul mesajului sau adresat Parlamentului, la debutul unei noi sesiuni, si subiectul crizei refugiatilor, Klaus Iohannis a facut o serie de precizari. S-a intamplat in pragul sedintei CSAT de miercuri, in cadrul careia se va stabili pozitia Romaniei in aceasta chestiune, dupa cum insusi liderul de la Cotroceni a precizat.

Reiterand faptul ca tara noastra sustine ideea de solidaritate in interiorul UE, dar si cu statele afectate de aceasta criza, seful statului a precizat ca e important ca, indeosebi in acest context, „sa respingem manifestarile radicale si sa dovedim echilibru si intelepciune”.

In acest sens, adresandu-se senatorilor si deputatilor prezenti in sedinta comuna a Parlamentului, Klaus Iohannis a subliniat importanta dialogului in solutionarea acestei chestiuni, reluand o idee exprimata anterior, respectiv aceea ca este vorba despre oameni si nu despre un simplu calcul matematic si birocratic. „Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor in societate, despre accesul lor la educatie, servicii de sanatate si locuri de munca pe termen lung. Nu cred ca intre parteneri lucrurile se rezolva prin impunere, prin amenintarea cu sanctiuni, ci de comun acord. Cred ca fiecare stat membru are dreptul sa actioneze in functie de situatia specifica pe care o are, conform capacitatilor si posibilitatilor pe care le are”, a punctat Iohannis.

Despre acest subiect se va discuta, insa, si maine, in cadrul ConsiliuluI Suprem de Aparare a Tarii, pe care presedintele l-a convocat la Cotroceni. „In cursul zilei de maine, in cadrul CSAT, vom conveni asupra pasilor pe care Romania trebuie sa-i faca in acest proces, iar de cate ori evolutia situatiei o va impune voi comunica atat cu dumneavoastra, cu Parlamentul, cat si cu reprezentantii celorlalte institutii ale statului”, a concluzionat seful statului.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger