AcasăPoliticaIohannis, in contextul protestului de amploare de seara trecuta: "Urmatorul pas trebuie...

Iohannis, in contextul protestului de amploare de seara trecuta: „Urmatorul pas trebuie sa fie al politicienilor”

In conditiile in care, din cate s-a estimat, aproximativ 20.000 de oameni – majoritatea lor tineri- au iesit, marti seara, in strada, in cateva puncte importante ale Capitalei, pentru a participa la un protest spontan, ale carui coordonate au fost stabilite pe o retea de socializare, si au da glas nemultumirilor lor, cerand ca mai multi politicieni sa-si dea demisia, la cateva zile de la tragedia din clubul in care au pierit 32 de oameni, presedintele a reactionat.

Prin intermediul unui scurt mesaj postat tot pe o retea de socializare, respectiv pe Facebook, liderul de la Cotroceni s-a declarat „impresionat” de ce s-a intamplat seara trecuta in Capitala. Mai mult, presedintele si-a exprimat convingerea ca, dupa ce oamenii au iesit in strada, sa transmita cat se poate de clar mesajul lor de nemultumire, dar si ca vor sa li se respecte drepturile, mingea se afla in terenul reprezentantilor clasei politice, carora le apartine urmatoarea mutare. „Sunt impresionat de manifestarile din aceasta seara. Este o miscare de strada, care vine din dorinta oamenilor de a le fi respectate conditia si demnitatea. Am inteles ca se cere si se asteapta, pe buna dreptate, ca cineva sa-si asume raspunderea politica. Urmatorul pas trebuie sa fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revolta”, a notat Klaus Iohannis, tarziu seara trecuta, pe contul sau oficial de Facebook.

Va reamintim ca protestatarii s-au oprit atat la Piata Universitatii, cat in fata sediului Guvernului, au trecut si prin fata Ministerului de Interne, cerand, printre altele, demisia premierului Ponta, a sefului MAI, dar si a primarului sectorului 4, Popescu Piedone.

„Ne-am saturat”, „pacat, pacat de sangele varsat”, „Colectiv, Colectiv” – sunt doar cateva dintre mesajele carora miile de tineri prezenti la protestul de seara trecuta- si desfasurat pe durata a mai multor ore, pana tarziu in noapte- le-au dat glas. E important de spus, insa, ca au fost oameni care au iesit in strada – in semn de sustinere fata de manifestarea tinerilor aflati Capitala- si in Iasi, dar si la Brasov, Timisoara , Cluj si Constanta. Pe langa faptul ca vor sa fie luate masuri, ca urmare a dramei din clubul bucurestean, in urma careia au pierit 32 de tineri, iar alte peste 180 de persoane au fost ranite, protestatarii nu au uitat nici de moartea lui Bogdan, tanarul politist care si-a gasit sfarsitul in timp ce isi facea datoria.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger