AcasăPoliticaIohannis il asmute pe Oprea impotriva premierului

Iohannis il asmute pe Oprea impotriva premierului

Vicepremierul Gabriel Oprea il sustine pe Victor Ponta doar ca sa-si dea demisia.

Presedintele care, in doar cinci minute, l-a lasat pe Victor Ponta fara sustinerea UNPR

UNPR nu a pus umarul la demiterea Guvernului Ponta prin motiune de cenzura, dar in schimb a decis sa le arate pesedistilor ca el este jupanul actualei puteri. Si asta printr-o exprimare directa, care nu mai permite interpretari sau scoateri din context. ”I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul acela Penal – unii, pe furis, vor sa-l modifice – sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi de pierd de parteneri”, a decretat, ieri, liderul UNPR Gabriel Oprea, demonstrand astfel ca minutele petrecute, saptamana trecuta, cu Klaus Iohannis, au avut efect. Dupa ce le-a explicat pesedistilor ca nu mai au voie sa miste-n front, Oprea l-a indemnat pe ”sustinutul” Victor Ponta sa nu mai faca multi pureci la Palatul Victoria: ”Eu, daca as fi in locul lui, mi-as da demisia. E decizia lui Victor Ponta. Un om e vinovat, sau nevinovat, printr-o decizie a judecatorilor. Nu e deloc usor nici pentru imaginea Romaniei ca premierul sa fie anchetat. E un premier bun, dar poate fi si mai bun”. Declaratie bizara daca este comparata cu aceea prin care, cu doar trei zile in urma, joi mai precis, acelasi Gabriel Oprea ii promitea sprijin total actualului premier (”Il sustin total pe Victor Ponta, si uman si politic. Uman, pentru ca suntem prieteni. Pe de alta parte il sustin politic. Este un guvern bun, poate deveni chiar foarte bun”), dar pe placul presedintelui Klaus Iohannis – care cere la randul lui demisia prim-ministrului pesedist.  Surprinzatoare sau nu, pozitia de forta adoptata de Gabriel Oprea nu numai ca-l pune cu spatele la zid pe Victor Ponta, dar si demonstreaza ca marele PSD a ajuns vioara a doua in Guvernul care poarta marca lui.

Generalul UNPR a intors foaia cu pesedistii

Un guvern despre care se poate banui ca, via UNPR, ori va juca de acum inainte pe mana presedintelui Klaus Iohannis, ori se va pensiona inainte de vreme. Si asta fara ca ”Marele PNL” sa aiba vreun merit, fie vorba intre noi.

Ponta, dezamagit de intrarea presedintelui in jocul politic

Dupa ce a jucat o jumatate de ani in sceneta ”ce bine ne intelegem noi doi”, Victor Ponta a lasat la o parte ipocrizia si s-a declarat ”dezamagit” de presedintele Klaus Iohannis. Motivul: Klaus Iohannis ”a renuntat la rolul de arbitru” si s-a implicat in jocul politic de partea PNL-ului. Ba mai mult, Ponta sugereaza ca Iohannis s-a folosit si de Justitie in ”scopuri politice”. ”Presedintele a tinut partea PNL. Am remarcat si ca am fost chemat in fata DNA exact cand opozitia a impus o motiune in Parlament. Nimeni nu crede in coincidente. (…) Cred ca opozitia a folosit procurorii pentru scopuri politice. Daca judecatorii vor spune ca sunt vinovat, voi demisiona in acelasi moment. Procurorii pot sa ma acuze, dar justitia este facuta de judecatori. Pana acum, nu am aparut niciodata in fata unui judecator”, a declarat Victor Ponta pentru publicatia L’Express, vineri, cu cateva ore inainte de dezbaterea motiunii de cenzura.

 

 

author avatar
Simona Badulescu
1.882 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger