AcasăPoliticaIohannis ii cere demisia lui Ponta

Iohannis ii cere demisia lui Ponta

”Premierul minte cum respira”. Lansata de Traian Basescu, acuzatia a fost preluata de liberali si transformata in laitmotivul campaniei anti-Ponta.

Klaus Iohannis condamna atitudinea ipocrita a premierului

Dupa Crin Antonescu si alti lideri de frunte ai PNL, iata ca a venit si randul lui Klaus Iohannis sa-l faca mincinos pe Victor Ponta. ”Premierul nu a dorit sa intre, in mod paradoxal, in Parlament pentru o modificare care muta un cuvant de la o pozitie la alta, spunand ca este complicat, ca nu se cuvine, in schimb a facut o noua alianta, un nou Guvern. Acest lucru arata clar ca a mintit ca nu vrea sa intre in Parlament, ca este complicat. A fost un pretext, asa cum am spus noi de la inceput. A fost pretextul cu care a dorit si a si reusit sa rupa USL. Victor Ponta nu a dorit sa continue in formula USL”, a explicat prim-vicepresedintele PNL. In opinia sa, mutarea premierului nu numai ca nu poate fi considerata o reusita, ba chiar aduce mai degraba a esec pe toata linia. ”A construit un Guvern care are putina personalitate, multe titluri, putine realizari. Este, cu siguranta, o abordare care se poate incerca, dar pe mine unul nu m-a convins cu aceasta echipa guvernamentala”, a mai spus Iohannis.

Liberalii si pedelistii au pus tunurile pe Victor Ponta

Deloc incantat de noua garnitura de ministri si dezamagit de faptul ca premierul nu a avut ”decenta” sa vina cu un nou program de guvernare, Klaus Iohannis nu s-a sfiit sa-i ceara lui Victor Ponta sa plece din fruntea Executivului. ”Demisia ar fi un gest politic corect. (…) Dupa cum se vede, domnul Ponta si domnul Basescu se inteleg foarte bine, probabil l-ar fi desemnat din nou prim-ministru”, a concluzionat prim-vicepresedintele liberal.

Premierul si presedintele au incalcat Constitutia

Ludovic Orban vede o apropiere intre PNL si PDL

”Cardasia” Ponta – Basescu este taxata si de deputatul PDL Cezar Preda, care sustine ca premierul si seful statului si-au dat mana pentru a eluda legile tarii. ”Investirea Cabinetului Ponta III este neconstitutionala. Presedintele si primul-ministru au incalcat Constitutia in baza unei intelegeri in doi inainte de pronuntarea Curtii Constitutionale pe sesizarea celor 52 de parlamentari. Ca semnatar al sesizarii, solicit partidului meu, PDL, sa ia pozitie ferma impotriva unor asa-zise intelegeri pe incredere”, a precizat Preda.  Pana  sa ajunga la partea in care ar trebui sa-l infiereze pe seful statului, democrat-liberalii au decis ca ar fi mai bine sa sape la temelia Guvernului Ponta.  ”PDL va initia motiune de cenzura ca urmare a procedurii angajarii raspunderii de catre Guvernul Ponta III. Este instrumentul automat la care Opozitia poate apela in cazul unei astfel de proceduri in Parlament. Neinitierea unei motiuni de cenzura ar insemna automat acceptarea noului Guvern. Iar PDL nu poate face asta. Va fi o motiune care va separa apele in politica romaneasca, care va arata cine este de fapt Opozitia”, aanuntat liderul PDL Vasile Blaga. n (A.L.)

Orban a poftit la PDL

De cand Traian Basescu si-a luat adio de la ei, democrat-liberalii au devenit mai ”comestibili”, considera deputatul PNL Ludovic Orban. Desi nu exclude o viitoare alianta PNL- PDL, parlamentarul este de parere ca marea problema in acest moment o reprezinta Partidul Miscarea Populara. ”Cu Traian Basescu nu ne putem intelege. Asta e clar. A devenit mult mai comestibil PDL. S-a certat cu Basescu, au plecat unii si altii din partid. Dar are PDL o mare problema, fiind atacat de PMP, va avea nevoie de o perspectiva de alianta sau fuzionare si normal ca PNL e un potential partener pentru ei”, a afirmat Ordan, citat de pesurse.ro.

[poll id=”710″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger