AcasăPoliticaIohannis, "foarte impresionat" de drumul pe care il fac tinerii unionisti de...

Iohannis, „foarte impresionat” de drumul pe care il fac tinerii unionisti de la Chisinau la Bucuresti

In contextul in care o mie de tineri au plecat de exact o saptamana din Chisinau si, dupa ce au parcurs o bucata importanta de drum pe jos, urmeaza sa ajunga la Bucuresti cu un tren, care va strabate mai multe orase din estul tarii, mai precis din zona Moldovei, pana sa ajunga in Capitala, presedintele Iohannis a transmis un mesaj, declarandu-se impresionat de gestul lor, si multumindu-le pentru efort. Si nu doar liderul de la Cotroceni a reactionat, duminica, pe acest subiect, ci si premierul Ponta.

Presedintele are, insa, si un mare regret, pe care si l-a manifestat in mesajul postat, in aceasta ultima zi a saptamanii, pe contul sau oficial de Facebook, si anume acela ca nu se va afla la sediul Administratiei Prezidentiale, in momentul in care tinerii se vor opri la Cotroceni, fiind plecat in strainatate. „Sunt foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti. Din pacate, nu voi fi in tara si nu ii pot intampina la Palatul Cotroceni, dar fiti convinsi ca mi-ar fi facut o reala placere”, sustine presedintele.

Chiar si asa, desi nu ii va putea primi la Cotroceni, Klaus Iohannis si-a manifestat intreaga sustinere pentru implinirea visului acestor tineri, subliniind ca si domnia sa crede in implinirea dorintei unionistilor. „Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toata forta unei generatii care se simte profund europeana, ca drumul nostru are o destinatie comuna. Vom dovedi tuturor ca, oricat de mult efort va trebui sa depunem si oricat va dura, ne vom implini visul de a fi impreuna in Europa. Sunt convins ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi nu doar in Uniune, ci si in comuniune”, conchide presedintele, multumindu-le tinerilor care vin in Capitala, de la Chisinau, pentru „efort”.

Ponta: „romanii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun”

La randul sau, premierul Ponta a salutat demersul tinerilor care si-au pus in plan sa nu lase nici un obstacol sa ii impiedice sa ajunga la Bucuresti spre a face cunoscut gandul lor. „Consider ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a intrerupt de mai multe ori)! Si cred ca oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multa putere in realizarea acestui destin comun decat politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi!”, sustine seful Executivului, intr-un mesaj postat duminica dimineata, pe contul sau de Facebook.

Va reamintim ca, potrivit comunicatului Platformei Unioniste Actiunea 2012, odata ajunsi, sambata, la Ungheni, dupa ce au pornit pe jos, pe 5 iulie, cu steaguri in mana, pe umeri sau in chip de bandana, purtata pe cap, de la Chisinau, cu gandul de a ajunge in capitala Romaniei, cei o mie de tineri care au participat la Marsul lui Stefan cel Mare au anuntat ca au in plan ca, duminica aceasta, respectiv la o saptamana de cand au plecat din capitala Republicii Moldova, sa se urce in asa-numitul „tren al Unirii” si sa ajunga la Bucuresti, dupa ce, anterior, garnitura va opri in orase precum Vaslui, Barlad, Tecuci, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Mizil, Ploiesti, Bucuresti.

foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

 

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger