AcasăPoliticaIohannis: Eu nu pot sa traiesc intr-o tara unde asupra presedintelui planeaza...

Iohannis: Eu nu pot sa traiesc intr-o tara unde asupra presedintelui planeaza o suspiciune atat de grava

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a vorbit despre scandalul in care este implicat fratele presedintelui Traian Basescu, precizand ca este o situatie care ar putea avea legatura cu siguranta nationala.

Presedintele interimar al PNL, aflat la Buzau, intr-o conferinta de presa, dupa o intalnire electorala interna cu liberalii din Vrancea, Tulcea, Buzau, Constanta si Galati,  a declarat ca este extrem de ingrijorat de urmarile scandalului in care apar numele fratelui lui Traian Basescu si cel al presedintelui Romaniei.

„Avand in vedere dezvaluirile care au fost facute ieri (n.r. – miercuri), de o gravitate extraordinara, care implica numele presedintelui, le-am spus colegilor ca, dupa parerea mea, avem de-a face cu o situatie care nu se mai refera la imaginea unui politician sau al unui membru din familia unui politician, ci este vorba despre o situatie extrem de grava in care apar acuzatii care pot duce in zona sigurantei nationale. Sunt convins ca situatia care a fost creata este dincolo de opinia oricarui politican din Romania, nu mai conteaza acum ce spun Traian Basescu, Ponta sau Iohannis, suntem in situatia in care institutiile abilitate ale statului trebuie sa actioneze cu maxima urgenta si fermitate pentru a clarifica ce e adevarat si ce nu”, a declarat Iohannis, citat de antena3.ro.

Iohannis a mai precizat ca face apel la institutiile abilitate sa faca lumina in acest scandal cat mai repede posibil. „Daca aud la TV ca se vorbeste de trafic de influenta si bani multi primiti de o ruda a presedintelui si se afirma ca presedintele a stiut asta, atunci eu solicit imediat celor abilitati sa spuna adevarul. Eu nu pot si nu vreau sa traiesc intr-o tara unde asupra presedintelui planeaza o suspiciune de o asemenea gravitate. Chestiunea e dincolo de optiunile politicienilor”, a spus liderul interimar al PNL.

Cititi:

author avatar
Alina Costache
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger