AcasăPoliticaIohannis: Este o posibilitate ca PNL sa revina la guvernare in 2015!

Iohannis: Este o posibilitate ca PNL sa revina la guvernare in 2015!

Klaus Iohannis crede ca liberalii ar putea reveni la guvernare de anul viitor, daca vor initia, alaturi de parlamentari ai altor grupuri politice, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, care sa fie aprobata de catre plenul reunit al Parlamentului.

„Categoric, da (se are in vedere intrarea la guvernare – n.r.), cat de repede se poate. Nu cred ca este realist sa ne gandim ca decembrie ne va duce la guvernare, dar cred ca este o posibilitate sa reusim in 2015, daca ii vom convinge si pe altii sa vina alaturi de noi si, printr-o motiune de cenzura, sa schimbam Guvernul. Daca nu, varianta este sfarsitul lui 2016, cand avem alegeri parlamentare, si eu sunt cred ca putem pana atunci sa convingem suficient de multi alegatori sa acesta este proiectul pe care l-au asteptat. Pana in 2016, majoritatile se fac si se desfac in acest Parlament, dar exista oarecare lejeritate de trecere dintr-o parte in alta in functie de interesul politic. Acest mod de a face politica cred ca se poate folosi si in sens pozitiv, convingand grupuri parlamentare ca noi avem o abordare mai buna si sa vina alaturi de noi”, a spus Klaus Iohannis, la Pro TV.

El a subliniat ca Traian Basescu „nu a fost si nu este implicat nici macar in antamarea discutiilor” dintre PNL si PDL. Iohannis a precizat ca, atat viitorul premier propus de PNL-PDL, cat si candidatul comun la alegerile prezidentiale vor fi supusi unor proceduri de selectie, bazate pe rezultatele inregistrate in sondajele de opinie.

„Eu ma consider un candidat bun, dar si domnul Catalin Predoiu este un candidat bun. Nici nu vreau eu sa fac o afirmatie cine va fi ales. Eu vorbesc despre mine ca despre un posibil candidat al PNL. Dupa ce Congresul PNL va stabili cine este candidatul, vom intra intr-o faza de sondaje cu candidatul cunoscut din partea PDL, domnul Predoiu, si vom vedea ce ne arata sondajele. Daca ne vor arata o diferenta mare, este relativ simplu. Se ia o decizie politica pentru cel care este mai bine pozitionat. Daca sondajele arata ca au potential de crestere asemanator, va trebui fie aprofundata sondarea, fie decizia politica va trebui luata dupa alte criterii”, a precizat acesta.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger